Prestižni olimpijski sport sada se trenira i u Baru

Ekspanziji džuda u Crnoj Gori pridružio se i Bar. U lučkom gradu počeo je sa radom džk "Bar 2016"
120 pregleda 2 komentar(a)
Džk Bar2016, Foto: DžK Bar 2016
Džk Bar2016, Foto: DžK Bar 2016
Ažurirano: 04.02.2016. 11:25h

O tradicija borilačkih sportova u Baru je suvišno trošiti riječi. Veliki broj borilačkih klubova je pravi rasadnik talenata, a mlade sportiste usmjerava na pravi životni put. Ipak, jedan od najpopularnijih borilačkih sportova, džudo, dugo nije bio zastupljen na pravi način u ovom gradu.

Upravo zbog toga, grupa entuzijasta je donijela odluku da nakon višegodišnje pauze ponovo oživi lijepu tradiciju. Prvi čovjek novoformiranog džudo kluba „ Bar 2016“, Stefan Pejović uz pomoć zaljubljenika u ovaj prestižni olimpijski sport, obezbijedio je kvalitetne preduslove za pravi razvoj džudoa u Baru....

„I takmičarski, ali i na svaki drugi način sam usko vezan za podgoričku Budućnost. Ipak, došao sam na lijepu ideju da u drugom gradu oformim klub koji će sve mališane usmjeriti ka sportu. Nije bilo lako, ali sam uz pomoć velikog broja prijatelja sve kockice posložio na najbolji mogući način. Interesovanje je veliko, jer u Baru se profesionalno dugo niko nije bavio ovim sportom, ali će se to sada promijeniti. Prvi trening imaćemo vrlo brzo, a sa polaznicima svih uzrasta radiće provjereni majstori ovog sporta“, kazao je Pejović.

Uz Pejovića, u stručnom štabu nalazi se još jedno veliko ime u ovom sportu - Momčilo Markuš, koji je prihvatio rad sa najmlađim polaznicima kluba "Bar 2016".

„Biće ovo jedan lijep projekat čiji je osnovni cilj da sve polaznike naučimo čarima ovog prelijepog sporta. A planovi za budućnost su zaista ozbiljni. Želimo klub da postavimo na zdrave noge, i stvaramo takmičare, koji će jednog dana postati šampioni“, naglasio je Markuš.

Bonus video: