Zukerberg se popeo na listi najbogatijih

Dionice Facebooka porasle su 9,5 odsto u posljednjih mjesec iako je američka ekonomija proteklih nekoliko sedmica u izuzetno teškoj situaciji
2 komentar(a)
Mark Zukerberg, Foto: Facebook
Mark Zukerberg, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.02.2016. 08:39h

Osnivač najpopularnije društvene mreže Facebook, Mark Zukerberg sa šeste pozicije na listi najbogatijih ljudi na svijetu za samo sedam dana popeo se na četvrtu sa bogatstvom od 50 milijardi USD.

Zukerberg je u utorak zvanično postao četvrta najbogatija osoba na svijetu, a za to je zaslužan uspješan start njegove društvene mreže početkom godine, prenosi Biznis.ba.

Dionice Facebooka porasle su 9,5 odsto u posljednjih mjesec iako je američka ekonomija proteklih nekoliko sedmica u izuzetno teškoj situaciji.

Zukerberg je napredovao na Forbesovoj listi za vrijeme odsustva s posla zbog rođenja kćerke pa se pokazalo da i kada ništa ne radi Zukerberg zarađuje milione.

Max's first swim. She loves it!

Posted by Mark Zuckerberg on Sunday, January 24, 2016

Sa četvrte pozicije je skinuo vlasnika Amazona Džefa Bezosa čije se bogatstvo procjenjuje na 49,1 milijardu USD, a u samo jednom danu njegova vrijednost je pala šest milijardi pa je izgubio mjesto u top pet najbogatijih.

Na vrhu liste još se nalazi osnivač Microsofta, Bil Gejts sa 78,7 milijardi USD, drugo mjesto pripada vlasniku Zare Amanciu Ortegi sa 69,3 milijarde, dok se na trećoj poziciji nalazi biznismen Voren Bafet sa 59,6 milijardi USD.

Top pet zaključuju osnivači Google-a, Lari Pejdž i Sergej Brin, a polovina od deset najbogatijih pojedinaca na svijetu svoje milijarde je steklo u oblasti tehnologije.

Bonus video: