Državljanin BiH osumnjičen da je opljačkao market "Voli" u HN

U saopštenju se dodaje da kriminalistička obrada, naime, upućuje na sumnju da je A.S, 15. marta 2015. godine, sa za sada nepoznatom osobom na čijem se identifikovanju radi, djelimično maskiran i uz prijetnju nožem koji je držao u rukama, od radnice marketa „Voli“, koji se nalazi u naselju Dubrava, otuđio pazar u iznosu od 615 eura
68 pregleda 11 komentar(a)
Lopov, obijanje, Foto: Shutterstock
Lopov, obijanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.02.2016. 16:44h

Državljanin Bosne i Hercegovine A.S. (49) uhapšen je zbog sumnje da je u martu prošle godine, u marketu „Voli“ u Herceg Novom, počinio krivično djelo razbojništvo saopštili su iz Uprave policije.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora granične policije lišili su slobode A.S. (49), državljanina Bosne i Hercegovine, kojeg je Centar bezbjednosti Herceg Novi potraživao zbog osnova sumnje da je u martu prošle godine, u marketu „Voli“ u Herceg Novom, počinio krivično djelo razbojništvo. Osumnjičeni A.S, koji se potraživao ubrzo nakon počinjenog krivičnog djela a koji je bio nedostupan do momenta pokušaja ulaska u Crnu Goru, je lišen slobode na Graničnom prelazu Metaljka – Opština Pljevlja, kada je namjeravao da stupi na našu teritoriju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da kriminalistička obrada, naime, upućuje na sumnju da je A.S, 15. marta 2015. godine, sa za sada nepoznatom osobom na čijem se identifikovanju radi, djelimično maskiran i uz prijetnju nožem koji je držao u rukama, od radnice marketa „Voli“, koji se nalazi u naselju Dubrava, otuđio pazar u iznosu od 615 eura, nakon čega se zajedno sa pomenutom osobom udaljio sa lica mjesta. A.S. je teritoriju naše države, sumnja se, napustio ubrzo po počinjenom krivičnom djelu.

"Službenici CB Herceg Novi su, po prijavi događaja, preduzeli mjere i radnje na njegovom rasvjetljavanju. Pretresima koji su izvršeni pronađeni su i izuzeti određeni predmeti koji su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do identifkovanja A.S. kao lica osumnjičenog za ovo krivično djelo. Nakon toga je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijet poseban izvještaj protiv A.S, kao dopuna krivične prijave po nepoznatom počiniocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo. Osumnjičeni A.S. je po lišenju slobode priveden nadležnom tužiocu, a zatim i sudiji za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom koji mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana nakon čega je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: