Vučelića sada gone za terorizam?

Policija je juče oduzela više komada oružja tokom pretresa u Podgorici
82 pregleda 25 komentar(a)
Vlatko Vučelić
Vlatko Vučelić
Ažurirano: 03.02.2016. 06:47h

Minhenski tužilac koji se bavi terorizmom preuzeo je slučaj Podgoričanina Vlatka Vučelića (51), koji je uhapšen u Njemačkoj u automobilu punom oružja i eksploziva.

To je “Vijestima” nezvanično saopšteno iz porodice uhapšenog juče - istog dana kada je u Podgorici policijskim pretresima na više lokacija pronađeno oružje, zbog čega je uhapšeno više osoba.

Vučelić se i dalje nalazi u pritvoru u Njemačkoj i čeka odobrenje tužioca da ga neko od familije iz Podgorice posjeti.

Podgoričaninu su lisice na ruke stavljene 5. novembra na autoputu Salzburg - Minhen.

U specijalno napravljenom prostoru bijelog “golfa” nađeno je osam kalašnjikova, dvije ručne bombe i 200 grama TNT eksploziva, a ispod motora i pištolj.

Krajnja destinacija Vučelića bio je Pariz, gdje su sredinom novembra teroristi u nekoliko sinhronizovanih napada ubili više od 130 osoba.

Policija je juče u Podgorici oduzela više komada oružja prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koristi više osoba iz Crne Gore osumnjičenih za krijumčarenje oružja i opojnih droga.

Ova akcija izvedena je u okviru međunarodne policijske akcije “Torpedo“, koju crnogorska policija vodi sa policijama Njemačke i Francuske, nakon hapšenja Vučelića.

Inspektori rade u koordinaciji i po nalogu Tužilaštva na našoj teritoriji.

Tokom pretresa juče je u ilegalnom posjedu kod uhapšenih pronađena automatska puška AK-47 sa bajonetom, lovačka puška MC 2112, dva pištolja “parabelum” i “sigsauer” 9mm, kao i karabin nepoznatog modela.

Pronađena je i određana količina municije za automatsko i poluautomatsko oružje i pištolje, kao i oko 22 kilograma marihuane.

U Centar bezbjednosti Podgorica juče je dovedeno više osoba, a do zaključenja ovog novinskog broja rađena je kriminalistička obrada.

Uprava policije MUP-a Crne Gore je, nakon hapšenja Vučelića, došla do određenih operativnih saznanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa hapšenjem Vučelića.

Kroz međunarodnu aktivnost u okviru akcije “Torpedo” naša policija je razmijenila veliki broj podataka i dokaznog materijala sa partnerskim službama Njemačke i Francuske, posredstvom NCB Interpol Podgorica, Europola i oficira za vezu.

Partnerske službe iz Njemačke i Francuske su u više navrata obavještavale našu policiju da podaci kojima za sada raspolažu ne povezuju hapšenje Vučelića sa terorističkim napadom od 13. novembra 2015. godine u Parizu.

Vučelić je porijeklom iz Pipera - sezonski je radnik kompanije “Plantaže”. S vremena na vrijeme radio je kao nadničar, nije oženjen, nema djece i živio je sam u baraci na Koniku.

“Budući da je crnogorski državljanin lišen slobode na teritoriji druge države sa oružjem koje je prevozio, nastavljena je istraga u vezi sa krijumčarenjem oružja. Policijsko-tužilačke aktivnosti, u saradnji sa partnerskim službama Njemačke i Francuske, u ovom predmetu se nastavljaju", kazali su juče iz policije.

Bonus video: