Nurković je pucao u Camića zbog Amre

Nurković je optužen da je Ferida Camića teške povrijedio jer mu je pucao u noge. Pravdao se da mu je Camić uznemiravao ženu
268 pregleda 13 komentar(a)
Armin Nurković, Foto: Jadranka Ćetković
Armin Nurković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.02.2016. 07:04h

Armin Nurković (28) iz Rožaja nije juče pred Višim sudom u Bijelom Polju priznao da je pokušao da ubije sugrađanina Ferida Camića (29), nego je samo imao pištolj za koji nije imao dozvolu.

Nastavnik u Osnovnoj školi “25. maj“ tereti se da je 2. novembra 2015. godine, ispred ugostiteljskog objekta "Dajmond" u centru Rožaja, pokušao da ubije Camića.

U optužnici piše da je Camiću tada nanio teške tjelesne povrede jer je iz pištolja marke "astra", kalibra 7,65 mm, ispalio tri metka, od kojih su dva Camića ranila u noge.

Nurković je pred sudom ispričao da se sa Camićem više puta sukobio jer mu je uznemiravao suprugu Amru, od koje se potom razveo.

„Jednom kod Doma zdravlja, gdje rade Camić i moja supruga, pitao sam ga zašto me prati i zašto telefonom poziva moju suprugu. On mi je opsovao i ženu i majku i rekao mi da će mi razbiti glavu. Poslije toga me više puta provocirao, a dva puta je pokušao da me udari automobilom“, ispričao je Nurković.

On je objasnio da je kritičnog dana iz kafića “Dajmond”, gdje ga je poslije svađe po glavi udario Camićev brat od tetke Ifet Kalač, pošao do kuće po novac, a potom do apoteke jer ga je boljela glava.

On u istrazi nije pominjao udarce u glavu i na sudu je upozoren na razlike u iskazu. On je te razlike opravdao kazavši da iz straha nije pominjao udarce u glavu.

„Tu, u blizini kafića prišli su mi Camić i Kalač i počeli da me vuku, čupaju i udaraju. Dok su me tako držali ja sam ispalio jedan metak, a kad su me odgurnuli na oko pola do jednog metra unazad došlo je do ispaljenja još dva metka, od tog trzaja u afektu“, kazao je Nurković.

Optuženi je na glavnom pretresu rekao da je tog dana od ranog jutra nosio pištolj jer je išao u selo Kalači. On je u istrazi tvrdio da je tog dana iz kafića otišao kući i uzeo pištolj, međutim, na sudu je kazao da je istina “ovo prvo”.

Nurković je rekao da je, bez obzira što je zbog tog čovjeka izgubio suprugu, malo dijete, posao i završio iza rešetaka, spreman da pruži ruku pomirenja.

Camić je rekao da će to „malo da sačeka”. On je kazao da su dolazili ljudi da ih mire, ali da su nakon pristanka rekli da povuku optužnicu i da se ne pridružuju krivičnom gonjenju.

Camić je ispričao da je Nurković ispred Doma zdravlja prijetio da će ga zaklati što mu zove ženu i da je u ruci imao nož, ali da ga, na molbu direktora te zdravstvene ustanove, nije prijavio policiji.

Objasnio je da je u trenutku kada je ispred kafića vidio Nurkovića pokušao da krene u suprotnom pravcu, ne sluteći koje su mu namjere.

“Nurković je ispalio jedan za drugim tri hica u mene dok sam bio okrenut bočno od njega“, kazao je Camić. On je rekao da je Nurković pokušao opet da puca, ali da ga je spriječio Alen Dautović.

Bonus video: