Starica osumnjičena za podvođenje i dalje iza brave

U optužnici piše da je Jovovićeva, u selu Mahala u Podgorici, od početka 2012. godine do marta 2015. godine, navodila na prostituciju H. K., M. H., maloljetnu M. T. i maloljetnu D. S
237 pregleda 27 komentar(a)
prostitucija, Foto: Shutterstock
prostitucija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.02.2016. 06:52h

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva koje je osumnjičilo Stojanku Jovović (65), da je počinila produženo krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

U optužnici piše da je Jovovićeva, u selu Mahala u Podgorici, od početka 2012. godine do marta 2015. godine, navodila na prostituciju H. K., M. H., maloljetnu M. T. i maloljetnu D. S.

Ona je to učinila, navodi se u optužnici, tako što je kao vlasnica ugostiteljskog objekta “Plavi 10’’, više puta od 2012. do 2015. godine dogovarala da u spavaćoj sobi na spratu ugostiteljskog objekta djevojke prodaju svoje tijelo za novac.

Djevojke su, navodno, za novac od 30 do 50 eura pružale seksualne usluge muškim klijentima. Od zarađenog novca od prostitucije one su starici davale po deset eura od svakog seksualnog čina. Ona je taj novac uzimala za korišćenje sobe koju je davala djevojkama da koriste sa mušterijama.

Jovovićeva je optužena i da je od prve polovine 2014. godine do kraja te godine, podsticala na vršenje prostitucije maloljetnu L. L., tako što joj je govorila da mora da spava sa muškarcima za novac jer će je, ako odbije to da čini, izbaciti iz kuće.

Nakon što je maloljetnica pristala da se bavi prostitucijom, piše u optužnici, Jovović je više puta dogovarala da u spavaćoj sobi na spratu ugostiteljskog objekta L. L. pruža seksualne usluge mušterijama i gostima lokala za 20 i 30 eura. I njoj je Jovović uzimala 10 eura za korišćenje sobe za prostituciju.

Jovovićevoj je produžen pritvor, u kome se nalazi od jula prošle godine.

Za krivično djelo za koje je osumnjičena zaprijećena je kazna zatvora od dvije do deset godina, ali se za produžena krivična djela može izreći stroža kazna od propisane.

Bonus video: