Bubanji za kazneni poen izmakla prva medalja u crnogorskom kimonu

Bubanja i Gušić izgubili borbe za medalje, juniorka Jovana Peković sedma u Sofiji
58 pregleda 0 komentar(a)
Marko Bubanja, Foto: Savo Prelević
Marko Bubanja, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2016. 15:05h

Crnogorski džudisti nijesu uspjeli da osvoje medalju na prvom openu sezone, "European openu" u Sofiji, pošto je danas, drugog dana takmičenja Marko Bubanja zaustavljen u borbi za bronzanu medalju.

Bubanja je u svom drugom nastupu u crnogorskom kimonu u Sofiji nastupio u kategoriji do 90 kilograma, za razliku od Kube gdje se borio do 81 kilogram, a prvi uspjeh u našoj selekciji izmakao mu je za kazneni poen više od Mađara Gabora Vera, koji je imao jedan, a naš 20-godišnji džudista dva šida. Tako je i Bubanji, kao i juče Nikoli Gušiću u kategoriji do 73 kilograma, za malo izmaklo bronzano odličje.

Nakon što je bio slobodan u 1. kolu, Bubanja je nakon vazarija bacio u 2. kolu Jevgena Katajeva na ipon, dok je u trećem krugu za bacanje (juko) bio bolji od Danca Olivera Nelmarka.

U borbu za polufinale Bubanja je ušao nesmotreno i u prvom kontaktu pao je na ipon sa Bjelorusom Iharom Žukauom. Ipak, Bubanja je obezbijedio repasaž u kojem je u prvoj borbi savladao Gruzijca Tornikea Jugelija, ali se potom porazom od Mađara, morao zadovoljiti sa petim mjestom 20 olimpijskih poena.

U Bubanjinoj kategoriji nastupio je i Predrag Stanjević, ali je na startu poražen od Pata Gvinašvilija iz Gruzije. U kategoriji do 81 kilogram prve borbe izgubili su Srđan Mrvaljević i Novo Raičević.

Mrvaljević je poražen od Holanđanina Nela Van De Kamera, nakon pet minuta velike borbe, baš kao i Novo Raičević u meču sa Litvancem Ramunasom Diburasom.

Danilo Pantić, juniorski prvak Evrope, je poražen u drugoj borbi kategorije do 100 kilograma od Italijana Vićenca di Arka, nakon što je u prvom bio bolji od domaćeg džudiste Plamena Cvetkova. Svoj nastup u istoj kategoriji Lazar Daković je završio startnim porazom od Italijana Luke Ardićija.

Sa po dvije pobjede i poraza nastup u Sofiji na 7. mjestu završila je naša trofejna juniorka, Jovana Peković. Ona je u prva dva kola kategorije do 70 kilograma slavila protiv Kazahstanke Zere Bekzaškizi i Njemice Mirijam Butkerit, ali je u borbi za poufinale poražena od Angolke Antonije Moreira, a u prvom krugu repasaža za medalje i od Holanđanke Nataše Ausme. Za Peković je osvajanje 7. mjesta u seniorskoj konkrenciji veliki uspjeh.

U istoj kategoriji, Anđela Džaković je u prvom kolu izgubila od Bugarke Iline Stojanove.

Bonus video: