Gušić vodio šest sekundi prije kraja, ali je ispustio bronzu

Samo šest sekundi dijelilo je crnogorskog džudistu Nikolu Gušića od medalje na „European openu” u Sofiji
3 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Ažurirano: 30.01.2016. 18:10h

Samo šest sekundi dijelilo je crnogorskog džudistu Nikolu Gušića od medalje na „European openu” u Sofiji, ali je posljednji napad Letonca Dmitrijusa Fedosekjenkovsa urodio plodom. Gušić se na prvom openu u ovoj godini morao zadovoljiti sa petim mjestom i 20 olimpijskih bodova u kategoriji do 73 kilograma.

Gušić je u prvom kolu savladao domaćeg borca Ašota Martirosjana, u drugom je bio bolji od Britanca Patrika Dausona, a u borbi za polufinale izgubio je od Holanđanina Sama van Vestendea. U prvoj borbi repasaža Gušić je dobio Mađara Frigeša Saboa, ali je u meču za bronzu Letonac Fedosjekenkovs imao više sreće.

U istoj kategoriji nastupila su još trojica naših boraca, a pobjedu je zaslužio samo još Nikola Gardašević protiv Britanca Gosijevskog. Potom je poražen od Azerbejdžanca Vugara Bajramova.

Balša Sinanović je izgubio prvu borbu do Gruzijca Giganija, a Nebojša Gardašević je izgubio od Saboa. Upravo je Saboa Gušić savladao u prvoj rundi repasaža.

Pobjedu nad domaćim borcem,Janakovim, u prvoj borbi izvojevao je i Vuk Nikčević u kategoriji do 60 kilograma, ali je potom izgubio od Azerbejdžanca Zamanova.

Naše džudistkinje danas nisu uspjele da slave pobjedu, od Ivane Milović (-57 kg) bolja je bila Njemica Docler, a od Tanje Božović (-63), Ruskinja Davjodova.

Sjutra su Sofiji na programu borbe u većim težinskim kategorijama a za Crnu Goru nastupaju: Srđan Mrvaljević i Novo Raičević u kategoriji do 81 kilogram, Marko Bubanja i Predrag Stanjević (-90), Danilo Pantić i Lazar Daković (-100). Te džudistkinje, Jovana Peković i Anđela Džaković (- 70).

Eliminacione borbe počinju u 10 sati, dok su finalne borbe na programu od 16 sati. Pobjeda u Sofiji donosi 100 olimpijskih bodova.

Bonus video: