Tarhaniš se kaje i traži da plati liječenje

Okrivljeni rekao da je pobjegao sa mjesta nesreće jer su mu okupljeni građani prijetili. Svjedokinja kazala da to nije čula
360 pregleda 12 komentar(a)
Šaban Tarhaniš, Foto: Zoran Đurić
Šaban Tarhaniš, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.01.2016. 17:21h

Rožajac Šaban Tarhaniš tvrdi da se kaje što je izazvao saobraćajnu nesreću, u kojoj je teško povrijeđen Podgoričanin Enis Mrkulić.

Na suđenju za saobraćajke iz decembra 2015. godine, rekao je da je spreman da snosi troškove liječenja Mrkulića.

Njemu se na teret stavlja teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, za koje mu prijeti do četiri godine zatvora.

Tarhaniš je ostao kod izjave koju je dao kod tužioca - da je pobjegao sa lica mjesta zato što su mu okupljeni građani tom prilikom prijetili fizičkim obračunom.

"Jedina briga u zatvoru mi je bila da li će on da se oporavi. Žao mi je. Sve što budem mogao da pomognem tome momku, ja ću učiniti", rekao je Tarhaniš, priznajući da je počinio krivično djelo.

Sudija Goran Đuković nije dozvolio da okrivljeni pošalje pismo oštećenom, u kojem izražava kajanje i potvrđuje da će snositi troškove njegovog liječenja.

Svjedokinja Jelena Vuković, koja je šetala sa Mrkulićem kad se udes dogodio, juče je objasnila da se sve odigralo u sekundi i da je čula eksploziju.

Ona je rekla da nije čula da je neko prijetio okrivljenom.

"Kada se spustila prašina, okrivljeni i još jedno lice su izašli iz kola i sklonili se sa strane, jedan od njih je pitao ima li mrtvih ili povrijeđenih", rekla je Vuković.

Vještak saobraćajne struke Goran Čarapić utvrdio je da je Tarhaniš vozio preko 90 kilometara na sat, na dionici na kojoj je ograničenje 50.

Suđenje se nastavlja 8. februara.

Osamnaestogodišnjak je zadobio višestruke povrede: hematome na glavi, povredu grudnog koša, slezine, plućne maramice...

Bonus video: