Rebensburg pobjednica veleslaloma u Mariboru

0 komentar(a)
Viktorija Rebensburg, Foto: Reuters
Viktorija Rebensburg, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2016. 13:33h

Viktorija Rebensburg pojednica je današnjeG veleslaloma u Mariboru - njemačka skijašica, druga nakon prve vožnje, do 12. pobjede u karijeri (druge uzastopne u sezoni), 10. u veleslalomu, došla je u ukupnom vremenu od 2:29.82 minuta.

Druga je sa 32 stotinke zaostatka bila Slovenka Ana Drev (šesta nakon prve vožnje, sa najbržim vremenom u drugoj), dok je treće mjesto zauzela Tina Vajrajter iz Lihtenštajn, koja je za pobjednicom zaostala 34 stotinke.

Za 30-godišnju Drev drugo mjesto u Mariboru je ponavljanje najboljeg rezultata u karijeri, jer je druga bila i u veleslalomu u Kurševelu, prije 13 dana, takođe iza Rebensburg.

Vodeća nakon prve vožnje, Austrijanka Eva-Marija Brem na kraju je bila četvrta, sa 41 stotinkom zaostatka za pobjednicom.

Švajcarkinja Lara Gut, koja je nakon prve vožnje bila treća, nije završila drugu vožnju, baš kao ni Šveđanka Frida Hansdoter, koja je bila osma, i Amerikanka Lindzi Von (12. nakon prve vožnje).

Brem je zadržala vođstvo u poretku veleslaloma sa 442 boda, ali se Rebensburg primakla i ima 410. Treće mjesto zauzima Lara Gut sa 362 boda.

U generalnom poretku vodi Lindzi Von sa 900 bodova, Gut je druga sa 855, a treća Rebensbug sa 680.

Skijašice će sjutra u Mariboru voziti slalom.

Bonus video: