Milutin Šoć vjeruje da može do vize za Rio

Najbolji crnogorski kajakaš, Milutin Šoć, od sjutra će u Bokokotorskom zalivu proći petnaestodnevne pripreme, kako bi što spremniji otišao na Evropsko prvenstvo u MIlanu, koje je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru
204 pregleda 1 komentar(a)
Milutin Šoć, Foto: Privatna arhiva
Milutin Šoć, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.01.2016. 18:09h

Najbolji crnogorski kajakaš, Milutin Šoć, od sjutra će u Bokokotorskom zalivu proći petnaestodnevne pripreme, kako bi što spremniji otišao na Evropsko prvenstvo u MIlanu, koje je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Prije svega želim da zahvalim kajakaškoj selekciji Srbije, koje je prihvatila moju molbu da se sa njima pripremam. Prčanj će biti naša baza priprema, a nadam se da ću dodatno napredovati zahvaljujući znanju i stručnosti svjetskog prvaka Dragana Zorića, takmičara i selektora jedne od vodećih svjetskih sila u ovom sportu. Pripremaću se za disciplinu K1 na 200 metara, i nadam se da ću u najboljoj formi dočekati maj i kvalifikacioni turnir za Rio", kazao je Šoć za "Vijesti".

A normu će na EP u MIlanu izboriti finalisti, dakle devet najboljih u kajaku jednosjedu na 200 metara.

"Smatram da bi mi moj najbolji rezultat u karijeri, a to je 37,01 sekund na prošlogodišnjem šampionatu Starog kontinenta u Puli bilo dovoljno da se nađem u finalu prvenstav u Milanu. Ja sam od 2010. godine, iz sezone u sezonu ostvarivao sve bolje rezultate, i optimista sam, uprkos nedostatku državne podrške za ovaj sport. Ukoliko budem u prilici da kupim bolji kajak, ali i ispunim plan pripreme onda smatram da imam šansu u Milanu. Još nije poznato da li će se norma moći ostvariti i na Svjetskom kupu u Segedinu u junu, ali ja ću u svakom slučaju dati sve od sebe za palsman u finale Evropskog prvenstva. Značajna mi je u tome pomoć selekcije Srbije, koja ima fantastične uslove, ali i želju da mi pomogne", naglasio je kajakaš podgoričkog kluba Svetionik.

Bonus video: