Identifikovan osumnjičeni za pucnjavu u lokalu "Base" u Nikšiću

"Hici su nanijeli povrede tim licima, tako da je P.B. zadobio tri prostrelne rane u predjelu natkoljenica obje noge dok je M.B. zadobio jednu prostrelnu ranu u predjelu potkoljenice lijeve noge"
3 komentar(a)
Pištolj, pucanj (Novine)
Pištolj, pucanj (Novine)
Ažurirano: 29.01.2016. 17:17h

Nikšićka policija je identifikovala i procesuirala lice za koje se sumnja da je u decembru prošle godine upotrebom vatrenog oružja nanio povrede dvojici muškaraca u jednom lokalu u Nikšiću, kao i lice koje se sumnjiči da je na području Nikšića tokom januara počinilo šest imovinskih delikata.

"Službenici CB Nikšić su identifikovali B.V. (27) iz Nikšića kao lice za koje se sumnja da je, 21. decembra 2015. godine, u lokalu "Base" u Nikšiću, iz vatrenog oružja – pištolja ispalio više hitaca u pravcu P.B. i M.B. iz Nikšića. Hici su nanijeli povrede tim licima, tako da je P.B. zadobio tri prostrelne rane u predjelu natkoljenica obje noge dok je M.B. zadobio jednu prostrelnu ranu u predjelu potkoljenice lijeve noge", saopšteno je iz Uprave policije.

Nikšićka policija je o svemu obavijestila državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji ih je ovlastio da izvrše uviđaj na licu mjesta.

"Na osnovu sveukupnih policijskih mjera i radnji, među kojima su i vještačenja u Forenzičkom centru, identifikovan je B.V. Nadležni tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materja. Krivična prijava protiv B.V. je stoga, shodno kvalifikaciji, podnijeta državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću", navodi se u saopštenju.

Nikšićka policija je identifikovala i lišila slobode i maloljetnog D.T. (17) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio četiri krivična djela teška krađa i dva krivična djela teška krađa u pokušaju.

"Sumnja se da je D.T, od 06. do 17. januara ove godine, otuđio jedno putničko motorno vozilo marke „VW Gof II“, da je iz tri vozila otuđio CD radio, radio, akumulator i set alata, te da je u dva vozila izvršio premetačnu ali nije uspio ništa da otuđi. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu za maloljetnilke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. Policijski službenici su pronašli i vlasnicima vratili otuđeno vozilo i dio otuđenih stvari", navodi se u saopštenju UP.

Bonus video: