Aferu Snimak tužioci nijesu zaključali?

Rečeno mi je da su konstatacije u predmetu 'Snimak' donijete prije nego je Stanković došao”
29 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.01.2016. 06:45h

Predsjednik SNP-a Srđan Milić kazao je da mu je u Vrhovnom državnom tužilaštvu indirektno saopšteno da nije stavljena tačka na aferu “Snimak”.

On se početkom nedjelje sastao sa vrhovnim tužiocem Ivicom Stankovićem i tužiteljkama Stojankom Radović i Ljiljanom Klikovac, od kojih je na dvočasovnom sastanku “dobio pregršt ohrabrujućih informacija”.

“Jasno nam je rečeno da su sve konstatacije u predmetu 'Snimak' donijete prije nego je Stanković došao na mjesto vrhovnog državnog tužioca”, kazao je Milić.

Opozicioni poslanik “Vijestima” je rekao da nije bio zadovoljan odgovorom istražitelja na poslaničko pitanje o finansijskim istragama u crnogorskim opštinama, koje je postavio krajem 2014. godine.

Njemu je tada odgovoreno da finansijsku istragu nije moguće voditi protiv jedinice lokalne samouprave, ali da su vođene ili da se vode protiv određenih osoba u predmetima “TQ Plaza”, “Aqua park”, “CKB”, “Zavala” i ”Košljun”.

“Mislim da je dobro da se ovakvi sastanci organizujuju periodično, kako bi se, prije svega, mogao definisati djelokrug toga što se zove izborno pravo. Izborno pravo nije samo biračko pravo, već i ako vas neko ostavi bez egzistencije kao što je bio slučaj u vrijeme parlamentarnih izbora 2012. godine kada je sedam lica izgubilo posao jer nijesu htjeli da obuku majice sa brojem 11”, kazao je Milić nakon sastanka.

On je “Vijestima” rekao da ga je naročito interesovala izgradnja zaobilaznice u Bijelom Polju “jer se ta situacija vrlo lako može komparirati sa situacijom u Budvi”.

“Činjenica je da smo tokom izborne kampanje 2009. na Žabljaku imali situaciju da tender vrijedan 11 miliona eura odjednom postane vrijedan 14.000.000 eura, a mi smo sumnjali da se na taj način finansiraju kampanje. Pitali smo tužioca šta su radili u Tivtu, Podgorici, Kolašinu, Bijelom Polju, Beranama, Pljevljima, šta je sa prijavama koje je SNP podnosio i šta možemo očekivati u narednom periodu”, kazao je on.

Lider SNP-a rekao je da je od Stankovića tražio i dopunu odgovora na poslaničko pitanje poslato u oktobru 2014. kada je pitao koje su sve finansijske istrage rađene u već pokrenutim postupcima.

Bonus video: