Suđenje za ubistvo Novljanina Jovana Kosaća: Svjedokinja kaže da nije vidjela ko puca

Ćikarić vidjela momka koji je ušao u Kazu i žustro krenuo ka Kosaću
106 pregleda 8 komentar(a)
Dragoje Baošić, Foto: Savo Prelević
Dragoje Baošić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.01.2016. 14:34h

Novljanka Vesna Čikarić kazala je juče da je vidjela dio fizičkog obračuna koji je prethodio ubistvu Jovana Kosaća u diskoteci Kaza, ali da tada nije vidjela oružje, niti prepoznala zvuk pucnjave iz pištolja.

Ona je svjedočila u nastavku suđenja Dragoju Baošiću optuženome da je ubio Kosaća i njegovom prijatelju Draganu Bigoviću, koji se tereti da mu je pomogao nakon zločina.

“Ja sam stajala za visećim stolom. Moj položaj je bio takav da sam licem bila okrenuta prema ulaznim vratima diskoteke Kaza. Vidjela sam momka kada je ušao na ulazna vrata diskoteke i žustro krenuo ka Jovanu Kosaću. Taj momak je bio razvijen, kao neko ko vježba i posjećuje teretanu. Bio je obučen u bijelu majicu kratkih rukava. Došlo je do tuče između njih dvojice. Nastao je opšti metež. Više nisam videla Jovana, pa pretpostavljam da je sa ovim momkom pao na pod. Počele su da padaju čaše i stolovi. Čula sam neka dva-tri možda i tri-četiri zvuka za koje sam kasnije saznala du su bili pucnji. Suprug mi je rekao da se puca i da se sagnem. Muzika je bila glasna, a pucnji su bili prigušeni. Ni danas ne bih mogla sa sigurnošću da prepoznam tog momka koji je žustro krenuo ka Kosaću. Mogla bih da kažem da neka osoba odgovara ili ne odgovara po konstituciji”, izjavila je ona pred krivičnim vijećem sutkinje Vesna Moštrokol.

Na predlog branioca Bigovića, advokata Srđana Lješkovića, sud joj je dozvolio da pogleda okrivljene.

Nakon što je to učinila, rekla je da Baošić po konstituciji i fizičkoj građi više odgovara opisu mladića kojeg je te večeri vidjela u Kazi.

Advokati odbrane prigovorili su njenom iskazu.

Prema navodima optužnice, Baošić je 14. septembra 2014. sa umišljajem ubio Kosaća.

Piše da je tada u diskoteci došlo do tuče između Kosaća i Milana Bigovića, nakon čega je prišao Baošić i iz pištolja pucao u Kosaća.

Navodi se da se Kosać tada nalazio u stojećem položaju, a da je optuženi nastavio da puca u njega i nakon što je pao.

Dragan Bigović optužen je da je Baošiću pomogao da ne bude otkriven, tako što je zaustavio vozilo BMW i vozaču naložio da okrivljenog preveze u mjesto Baošići.

Bonus video: