Šćekić: Bulatović mi je stavio lisice na ruke

Stražar rekao da su ih djeca dekoncentrisala dok su čuvali Zindovića
276 pregleda 8 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.01.2016. 06:37h

Bivši načelnik bjelopoljskog zatvora Goran Šćekić (53) kazao je juče da ga je pomoćnik direktora ZIKS-a Dragoljub Bulatović primorao da osuđeniku Jovoci Zindoviću omogući posjetu bolesnom članu porodice, a da mu je nakon svega podvalio i hapšenje.

“To je čista podvala. Taj čovjek mi je nabio lisice na ruke”, kazao je Šćekić na početku suđenja četvorici službenika ZIKS-a zbog bjekstva zatvorenika Zindovića.

On je pojasnio da ga je Bulatović „slomio“ izjavom u tužilaštvu - da je o Zidnovićevom izlasku trebalo da obavijesti Centar bezbjednosti, “što se po zakonu ne radi”.

Šćekić odgovara zbog zloupotrebe službenog položaja, a rukovodilac Odsjeka sprovodničkog obezbjeđenja Safet Dizdarević (55) i sprovodnici Duško Tomić (26) i Sead Alić (41) zbog krivičnog djela - omogućavanje bjekstva licu lišenom slobode.

Šćekić je rekao da je tada jedino sprovodio odluku direktora ZIKS-a Miljana Perovića, koji je Zindoviću omogućio da porodicu posjeti i dva i po mjeseca ranije (23. jula 2015. godine).

„Bulatović je taj koji je potencirao da se Zindoviću pruži mogućnost da koristi pogodnost - posjetu bolesnom članu uže porodice, a to je podstaknuto molbom osuđenika kojom se obratio direktoru ZIKS-a Miljanu Peroviću. Po dobijanju informacije, Bulatović me je telefonskim putem obavijestio da se Zindoviću mora pružiti ta mogućnost i upoznao me da zna da mu je majka bolesna i rekao da obavijestim sektor za tretman Srđana Sekulića, da uradi mišljenje o vladanju osuđenika. Nakon toga je Sekulić uradio mišljenje i uz priloženu anamnezu i moj potpis proslijedio na mejl Bulatoviću“, ispričao je Šćekić.

Šćekić je naglasio da je samo sprovodio odluku o korišćenju pogodnosti koju mu je Perović dostavio dva sata prije Zindovićevog izlaska.

Alić je kazao da su vrata Zindovićevog toaleta bila odškrinuta dva do tri centimetra i da je vidio kada je osuđenik spustio dasku na wc šolji i sjeo.

“Djeca su trčala na sve strane po kući. Kada sam u sljedećem trenutku pogledao u vrata, ona su bila zatvorena, nakon čega smo potrčali i zatekli prazno kupatilo“, ispričao je on.

Zindović je čuvarima utekao 7. oktobra 2015.

Mojkovčanin je služio 15-godišnju kaznu zbog ubistva Luke Popovića.

Iako je formalno otišao da vidi bolesnog člana familije, tužilaštvo je tokom istrage utvrdilo da je tog dana sproveden kući da bi slavio rođendan maloljetne kćerke.