Bankari pokrali oko 100 Kolašinaca?

Na nezakonitosti u radu službenika kolašinske poslovnice posumnjalo se nakon što je jedna klijentkinja banke jesenas otkrila, a potom i prijavila: da je kod te banke kreditno zadužena nekoliko hiljada eura, a da nije ni predala zahtjev za kredit
108 pregleda 18 komentar(a)
Atlas banka, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Atlas banka, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.01.2016. 06:43h

Specijalno tužilaštvo proslijedilo je kolašinskom krivičnu prijavu koju je Atlas banka podnijela protiv troje svojih doskorašnjih službenika, sumnjičeći ih da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Kako je „Vijestima“ saopštio osnovni državni tužilac Vojislav Grujić, krivična prijava je podnesena protiv D. R. L. B. i M.M.

Istovremeno, 11 Kolašinca - klijenata iste banke, osnovnom državnom tužilaštvu podnijelo je krivične prijave protiv NN lica zbog sumnji da su na njihovo ime, a bez njihovog znanja, odobreni i isplaćeni krediti.

Grujić je juče rekao da ne može da saopšti više detalja iz krivične prijave, pa nije poznato za koliko novca su oštećeni klijenti Atlas banke, odnosno banka.

Na nezakonitosti u radu službenika kolašinske poslovnice posumnjalo se nakon što je jedna klijentkinja banke jesenas otkrila, a potom i prijavila: da je kod te banke kreditno zadužena nekoliko hiljada eura, a da nije ni predala zahtjev za kredit.

Nakon toga, banka je u poslovnici obavila internu kontrolu, pa je troje službenika suspendovano.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, sumnja se da je stotinak Kolašinca oštećeno nesavjesnim radom osumnjičenih službenika, uglavnom tako što su podizani krediti na njihovo ime, ali i korišteni njihovi dozvoljeni minusi u toj banci.

Krajem prošle godine penzionerka Dubravka Lakićević kazala “Vijestima” da je na njeno ime, a bez njenog znanja, u Atlas banci odobren i isplaćen kredit od 10.000 eura.

Ona je tada rekla da je za to slučajno saznala, kada je otišla u kolašinsku poslovnicu da se se raspita o stanju na računu.

Službenici su navodno već par godina na sličan način pribavljali novac za sebe.

Prema onome što se može čuti od prjatelja i rodbine, navodno oštećenih Kolašinca, proteklih mjeseci nekolicina njih uspjeli su da se sa službenicima banke nagode, pa je vraćen novac koji je bespravno podizan kao dozvoljeni minusi tih klijenata.

Bonus video: