Fridrishafen eliminisao Dinamo, poznato svih 13 učesnika plej-of faze

79 pregleda 0 komentar(a)
Fridrihshafen, Foto: Cev.lu
Fridrihshafen, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 26.01.2016. 22:23h

Iako mu meč nije ništa značio, njemački Fridrishafen je kod kuće šokirao Dinamo Moskvu sa 3:0 i eliminisao ruski tim iz daljeg takmičenja u Ligi šampiona (Dinamu je trebala pobjeda za prolaz).

Aleksandar Minić je bio najbolji poenter Vojvodine sa 16 poena, ali novosadski tim nije uspio da izbjegne poraz, kod kuće od poljskog Gdanjska (za koji nastupa bivši tehničar Budvanske rivijere, Italijan Marko Falaski) sa 3:1.

Vojvodina je završila takmičenje sa pobjedom i pet poraza.

Dva posljednja seta u pobjedi Tura protiv PAOK-a sa 3:1 odigrao je i tehničar naše reprezentacije, Rajko Strugar, koji je upisao poen iz bloka. Tur se plasirao u plej-of fazu sa 12 timova.

U plej-of rundu plasiralo se sedam pobjednika grupa, Belogorje (grupa A), Ziratbanka (B), Trentino (C), Zenit (D), Lube (E), Modena (F) i Rešovija (G), te pet, odnosno šest najboljih drugoplasiranih timova (šesti ide dalje jer će najvjerovatnije Rešovija u Krakovu organizovati fajnl-for, pa je direktni učesnik završnice) - Arkas (A), Tur (C), Halkbanka (D), Belhatov (E), Trefl Gdanjsk (F) i Lenjik (G).

Najgori drugi, Dinamo, te tri najbolje trećeplasirane ekipe, Berlin, Ruselar i Dragons Lugano, idu u CEV kup.

Žrijeb je u četvrtak u Luksemburgu.

Bonus video: