Karolina i Denver u jubilarnom, 50. Superboulu

51 pregleda 0 komentar(a)
Kem Njuton, Foto: Reuters
Kem Njuton, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2016. 09:42h

Najspektakularniji meč u svjetskom sportu igraće Karolina Pantersi i Denver Bronkosi.

Do Santa Klare i nastupa na 50. Superboulu, za koji će 30-sekundna reklama koštati vrtoglavih pet miliona dolara, lideri konferencija NFL lige stigli su na različite načine.

U finalu Američke fudbalske konferencije, tim iz Kolorada je na "Majl haj areni" savladao aktuelnog šampiona Nju Inglend Petriotse sa 20:18.

Tim koji predvodi veteran Pejton Mening je dominirao, Tom Brejdi se nije vidio, ali je najbolji igrač današnjice došao do izražaja u samoj završnici.

Sa nekoliko sjajnih pasova je doveo svoj tim do "crvene zone", a onda pronašao Roba Gronkovskog za smanjenje na 20:18.

Gosti su pokušali da pretvaranjem za dva poena izbore produžetak, ali je Brejdi postao tragičar, jer je njegov pas prekinuo Akib Talib.

Mening se iskupio za najgoru sezonu u karijeri sa 17 kompletiranih od 32 pasa za 176 jardi dva tačdauna, dok je Brejdi podbacio - bacao je 56 puta, 27 puta pronašao metu za 310 jardi, ali je imao svega jedan tačdaun i dvije presječene lopte.

Meč je obilježila i greška Stivena Gostkovskog iz Nju Inglenda, koji je prvi put nakon 523 pogotka promašio šut za jedan poen.

U drugoj utakmici večeri nije bilo nikakvih dilema, Karolina je uništila Arizona Kardinalse (49:15).

Fenomenalan je bio prvi pik iz 2011. Kem Njuton, koji je bacio dva i istrčao dva tačdauna, a kompletirao je 19 od 28 pasova za 335 jardi.

Njegov suparnički kvoterbek je podbacio - Karson Palmer je "gađao" 23 od 40 za 235 jardi, svega jedan tačdaun i čak četiri izgubljene lote.

Superboul se igra 7. februara na "Levis stadionu" u Santa Klari, na kojem igraju Fortinajnersi iz 65 kilometara udaljenog San Franciska.

Na poluvremenu najskupljeg jednodnevnog događaja u istoriji sporta nastupiće grupa Koldplej, Bijons i Bruno Mars.

Bonus video: