Radojici Grbi povjeren trogodišnji mandat

Na izbornoj Skupštini Šahovskog saveza Crne Gore juče je trogodišnji mandat predsjednika tog Saveza povjeren Radojici Grbi
86 pregleda 5 komentar(a)
Radojica Grba, Foto: Boris Pejović
Radojica Grba, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.01.2016. 18:19h

Na izbornoj Skupštini Šahovskog saveza Crne Gore juče je trogodišnji mandat predsjednika tog Saveza povjeren Radojici Grbi.

Grba je bio jedan od trojice kandidata, a slavio je prostom većinom u prvom krugu, pošto je dobio 14 glasova, Krsto Vuković je dobio pet, a Nebojša Mitrić tri glasa, dok su dva bila nevažeća.

Novi predsjednik je bio kandidat ŠK Osnovne i srednje škole, Pljevlja, dok je Vukovića predložio budvanski ŠK Šahmatik, a Mitrića ŠK Cetinje.

Iako je Skupštini prisustvovalo 29 klubova, samo 23 su bila sa pravom glasa. Takva odluka donešena je na osnovu saopštenja predstavnika Uprave za mlade i sport, Branimira Ivanovića, da se šest klubova nijesu preregistrovali prema Zakonu o sportu i da se takvi klubovi brišu iz registra sportskih organizacija.

Skupština je usvojila bilans stanja i bilans uspjeha za 2015. godinu koji je podnijela sada već bivša predsjednica ŠSCG Angelina Vuković. Bivši Upravni odbor se zatim povukao da ne bi uticao na dalji rad Skupštine, odnosno na izbor novog predsjednika.

Skupština je izabrala i novi Nadzorni odbor.

Bonus video: