Zatvorski policajci oduzeli četiri telefona od tri osuđenika

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” sprovodnici su u četvrtak od uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija dobili naređenje da istovremeno pretresu deset ćelija, koliko ih i ima u tom paviljonu, kako bi provjerili da li robijaši koriste nedozvoljene predmete ili nedozvoljena sredstva
539 pregleda 5 komentar(a)
zatvor, ZIKS, Foto: Zoran Đurić
zatvor, ZIKS, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.01.2016. 15:50h

Zatvorski policajci oduzeli su četiri telefona od tri osuđenika, tokom pretresa svih ćelija u paviljonu C.

Navodno dva telefona nađena su u ćeliji Nikšićanina Veselina Pantovića, koji je uhapšen sredinom 2013. godine jer je navodno planirao da likvidira sada pokojnog Luku Đurovića, nekadašnjeg vođu najjačeg barskog kriminalnog klana.

Pantović nikada nije zvanično optužen za to, a u zatvoru izdržava kaznu zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava, jer su nakon hapšenja pretresom njegovog motocikla, inspektori su pronašli dvije eksplozivne naprave, pištolj, prigušivač, dvije detonirajuće kapisle, okvir sa sedam metaka i Đurovićevu fotografiju.

U dvije eksplozivne naprave bilo je 900 grama plastičnog eksploziva, jake razorne moći koje su mogle da unište čitav blok zgrada.

Osim od Pantovića, telefoni su oduzeti i od još dvojice njegovih sugrađana.

Sagovornik “Vijesti” iz uprave spuškog zatvora kazao je da je po jedan telefon pronađen u ćelijama Milana - Leza Vilotijevića i Dalibora - Dača Bulajića.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” sprovodnici su u četvrtak od uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija dobili naređenje da istovremeno pretresu deset ćelija, koliko ih i ima u tom paviljonu, kako bi provjerili da li robijaši koriste nedozvoljene predmete ili nedozvoljena sredstva.

Bonus video: