Marina Raković bronzana u Parizu

82 pregleda 6 komentar(a)
Marina Raković, Foto: Karate savez Crne Gore
Marina Raković, Foto: Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 23.01.2016. 12:47h

Karatistkinja podgoričkog Omladinca, Marina Raković, osvojila je bronzanu medalju na Pariz openu, prestižnom turniru K1 Premijer lige.

Najbolja sportistkinja Podgorice u 2015. godini je danas u meču za treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji do 68 kilograma pobijedila Italijanku Silviju Semaro 1:0.

Na putu do odličja ostvarila je četiri pobjede i poraz. Savladala je Poljakinju Kamilu Vardu 3:0 i Hrvaticu Ivonu Tubić 1:0, a od borbe za zlatnu medalju odvojio je poraz u polufinalu od Grkinje Vasiliki Panesidu 1:0.

U repesažu je bila bolja od Sanije Koćali iz Turske 3:2, kojom je izborila meč za bronzanu medalju i duel sa Italijankom.

"Imajući u vidu da je pripremni dio, zadovoljna sam nastupom u Parizu.Odradila sam pet mečeva, četiri sam dobila i samo jedan izgubila i to 1:0. To mi je bilo prvo takmičenje poslije tri mjeseca. Nije bilo lako dobiti sve takmičarke koje učestvuju na Evropskom prvenstvu i smatram da sam ostvarila više nego dobar rezultat. On dobija na značaju kada se ima u vidu da je ostvaren bez trenera, koji zbog nedostatka sredstava nije mogao da doputuje u Pariz", kazala je Raković agenciji MINA.

Sjutra će na tatami Jelena Maksimović, u kategoriji do 61 kilogram, u kojoj je najavljeno učešće 72 takmičarke.

Turnir u Parizu okupio je više od hiljadu takmičara iz 50 država svijeta.

Bonus video: