Baričević bez pobjede na SP u ping pongu

1 komentar(a)
Ilije Lupulesku i Darko Baričević, Foto: Stonoteniski savez Crne Gore
Ilije Lupulesku i Darko Baričević, Foto: Stonoteniski savez Crne Gore
Ažurirano: 23.01.2016. 12:23h

Crnogorski stonoteniser Darko Baričević je bez pobjede završio debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu u ping pongu u Londonu.

Naš stonoteniser je takmičenje okončao sa dva poraza u grupi.

Baričević je u prvom kolu grupe H poražen od nekadašnjeg proslavljenog jugoslovenskog reprezentativca Ilije Lupuleskua (čiji brant Nikolaj je trener našeg Filipa Radovića) sa 2:1 (14:15, 15:14, 15:10).

U drugom meču izgubio je od Velšanina Dina Kendija 2:0 (15:5, 15:12) i izgubio šansu za nastavak takmičenja.

Generalni sekretar Stonoteniskog saveza Crne Gore Nenad Raičević, kazao je da je zadovoljan nastupom Baričevića, navodeći da je uz malo sreće mogao biti još uspješniji.

"Baričević je u meču sa Lupuleskuom, pri vođstvu od 1:0, imao priliku da dobije i drugi set, dijelio ga je samo poen (14:14). Nije realizovao taj poen, a nastavku nije imao dovoljno koncentracije. Poraz ga je koštao i boljeg rezultata protiv Velšanina", kazao je Raičević agenciji MINA.

Baričević, koji je nastup u Londonu izborio osvajanjem titule prvaka Crne Gore, drugi je crnogorski predstavnik na svjetskim prvenstvima, nakon što je prošle godine u Londonu nastupio Viktor Rogić.

Nagradni fond šampionata u Londonu iznosio je 100 hiljada dolara, a pravo nastupa imalo je 64 takmičara, pobjednika kvalifikacionih turnira.

Sa Baričevićem je u Londonu boravio i trener ulcinjskog Valdanosa Jovica Franeta.

Bonus video: