PRVI CRNOGORSKI SELEKTOR PRED FINALE SRBIJA - CRNA GORA

Porobić: I nas će motivisati puna dvorana

2 komentar(a)
Petar Porobić, Foto: Reuters
Petar Porobić, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.01.2016. 11:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Ako neko zna kako se dolazi do zlata, onda je to svakako Petar Porobić, koji je “ajkule” predvodio do trijumfa nad Srbijom u Malagi. Porobić se za trenutak vraća na prvobitni cilj koji je postavljen uoči Evropskog prvenstva u Beogradu.

"Prioritet nam je bio odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro. U tome smo uspjeli i čestitam igračima. I mi u stručnom štabu iznenađeni smo koliku su želju pokazali da se nađu na Olimpijskim igrama. Jer, kvalifikacioni turnir je uvijek rizik, iako se na njemu vade četiri olimpijske vize", ističe Porobić.

Na konstataciju selektora Srbije da ni njegova reprezentacija nije bez mana, te na pitanje da li je Crna Gora trenutno jedina reprezentacija koja može da pobijedi Srbiju, član našeg stručnog štaba kaže:

"Slažem se da smo mi reprezentacija koja može da ugrozi Srbiju. Međutim, selektori uvijek ponešto kažu i iz taktičkih razloga. Mislim da u ovom trenutku Srbija ima malu prednost što je imala veći odmor, što je veoma bitno u završnici takmičenja. Njihovi rezultati pokazuju da su trenutno neprikosnoveni u Evropi i svijetu, ali u jednoj utakmici to ne mora da bude opredjeljujuće. Dobro poznajemo igrače Srbije, dobro poznaju i oni nas, priprema i analiza za tu utakmicu mogu da budu mnogo kraće nego za ostale protivnike".

"Sigurno da će motivacija biti jedan od značajnih faktora, a činjenica da smo ispunili cilj ne znači da smo odustali od borbe u finalu. Ekipa Srbije je favorit, pogotovo pred njenom publikom, pred punom dvoranom i u nesvakidašnjem ambijentu, ali mislim da će to i nas podstaći da damo sve od sebe poslije svih napora koje smo imali do finala", zaključuje Porobić.

Preporučujemo za Vas