Podgorica: Oduzeta dva pištolja

Pištolji su oduzeti od V.M. i N.Ć. a njih dvojica su lišena slobode. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je kvalifikovao krivična djela
1 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.01.2016. 16:39h

Policija je danas tokom kontrola kod dva lica pronašla i oduzela pištolje u ilegalnom posjedu.

Policija je, postupajući po saznanjima danas oko 11.45 sati u jednom lokalu u centru grada, kontrolisala određena lica i kod jednog od njih, V.M. (40) iz Podgorice, pronašla pištolj marke "Radom VIS" model 35, cal. 9 mm, sa okvirom u kojem se nalazilo osam metaka.

Policijski službenici su oko 12.50 sati, u Ulici Cetinjski put, radi kontrole zaustavili putničko motorno vozilo "VW Polo", kojim je upravljao N.Ć. (34) iz Cetinja.

"Izvršen je pregled lica i vozila. Policijski službenici su pregledom N.Ć. u džepu od jakne ovog lica, koju je imao na sebi, pronašli pištolj marke „AUT.Pistole II Z II“, cal. R 6,35 mm", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pištolji su oduzeti od V.M. i N.Ć. a njih dvojica su lišena slobode. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je kvalifikovao krivična djela.

Osumnjičeni V.M. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Državni tužilac je za V.M, nakon saslušanja, rješenjem odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici.

Osumnjičeni N.Ć. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden DT u ODT u Podgorici, takođe zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Oduzeti pištolji biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Bonus video: