Savić: I mi i Crnogorci na domaćem terenu

71 pregleda 90 komentar(a)
Dejan Savić, Foto: Beta
Dejan Savić, Foto: Beta
Ažurirano: 22.01.2016. 16:31h

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da očekuje veliku borbu protiv Crne Gore u finalu Evropskog prvenstva i našalio se da će obje selekcije u Kombank areni igrati na domaćem terenu.

"Većina nas se potajno nadala ovom finalu, ali sigurno je da su Srbija i Crna Gora u bazenu pokazale najviše i zasluženo su tu gdje jesu. Crna Gora je u posljednje vrijeme imala nekoliko pehova, ali je dolazak novog selektora Gojkovića promijenio stvari", rekao je Savić na konferenciji za medije u Hotelu M.

On je dodao da niko nije nepobjediv i da će finale sigurno da bude otvoreno.

"Pitao me je neko da li Srbija ima mane? Naravno, da ima, svi ih imaju. Naš sjutrašnji rival agresivnošću je savladao Italiju i Mađarsku. Očekujem veliku utakmicu", poručio je Savić.

Kapiten Srbije Živko Gocić istakao je da su Crnogorci tim za respekt, ali da je ekipa spremna da uradi sve što je do nje i osvoji treće uzastopno evropsko zlato.

"Uradićemo sve da medalja oko vrata bude najsjajnija. Finale je uvijek posebno, nosi mnoge stvari, očekujem veliku borbu, pružićemo maksimum, a da li će to da bude dovoljno - vidjećemo", poručio je Gocić.

Mandić i Prlainović: Spektakl - Crna Gora veliki rival

Srpski vaterpolisti, rodom iz Crne Gore, Dušan Mandić i Andrija Prlainović poručili su da se raduju finalu Evropskog prvenstva protiv Crne Gore i najavili spektakl pred 16.000 gledalaca u Kombank areni.

Mandić, koji je rođen u Kotoru, istakao je da mu je drago što je Crna Gora ušla u finale, mada mu je sa sportske strane bilo svejedno, jer je i Mađarska fenomenalna ekipa.

"Crna Gora je pokazala da je trenutno bolja od Mađarske, a protiv Italije da imaju nevjerovatan karakter. Očekujem sjajnu atmosferu, proširuje se Arena, biće 16.000 ljudi, nikad više nisam uživao u vaterpolu nego sad, stvarno je privilegija i čast", rekao je Mandić Tanjugu.

Prlainović, koji je karijeru započeo u Herceg Novom, kaže da su Crnogorci iz utakmice u utakmicu dizali formu, da su četvrtfinale i polufinale odigrali zaista dobro i da će sigurno da budu veliki rival.

"Srećom, i mi smo podigli formu u poslednja tri-četiri dana, dobro smo igrali protiv Rusije i Grčke i ulazimo u finale sa jednom dozom optimizma i samopozdanja. Rival su po mjeri, u odnosu na ono što su pokazali zasluženo su u finalu", konstatovao je Prlainović.

Bonus video: