Nikoliću 10 godina zatvora zbog ubistva Dragana i ranjavanja Ranka Krstovića

Sud je nesumnjivo utvrdio da se u trenutku izvršenja krivičnog djela okrivljeni nije nalazio u stanju jake razdraženosti, već u stanju afekta srednjeg inteziteta
428 pregleda 20 komentar(a)
Milorad Nikolić, Foto: Savo Prelević
Milorad Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.01.2016. 13:54h

Vijeće Apelacionog suda Crne Gore kojim je predsjedavao sudija Ratko Ćupić, danas je, nakon ponovo otvorenog sudskog procesa, osudilo ar­hi­tek­tu Mi­lo­rada Lj. Ni­ko­lića zvanog Mi­ko, na 10 go­di­na za­tvo­ra zbog ubi­stva su­gra­đa­ni­na Dra­ga­na Kr­sto­vi­ća i ra­nja­va­nja Ran­ka Kr­stovi­ća 15. ju­na 2012. kod tu­ne­la Bu­doš nadomak Nik­ši­ća.

Prvostepenom presudom koju je izreklo krivičnom vijeće sudije Suzane Mugoše u Višem sudu u Podgorici, okrivljeni Nikolić je osuđen na 10 godina zatvora, da je počinio krivično djelo “teško ubistvo u pokušaju više lica iz člana 144”, te da je ubio Podgoričanina Dragana Krstovića (47) i ranio njegovog rođaka Ranka Krstovića iz Golubovaca.

Ranijom presudom, Nikolić je bio osuđen na 11 godina, ali je tu odluku ukinuo Apelacioni sud i predmet vratio na ponovni postupak.

U obrazloženju presude sudija Ratko Ćupić je kazao da je izrečena kazna srazmjerna djelu koje je učinio.

Sud je nesumnjivo utvrdio da se u trenutku izvršenja krivičnog djela okrivljeni nije nalazio u stanju jake razdraženosti, već u stanju afekta srednjeg inteziteta.

Sudije Apelacionog suda su isključile mogućnost da se radi o ubistvu na mah.

Prema navodima optužnice koju zastupa Suzana Milić, zamjenica višeg državnog tužioca, Milorad Nikolić je 15. juna 2012. na zemljanom proširenju magistralnog puta Podgorica - Nikšić, u blizini tunela Budoš, oko 22.30 časova ubio Dragana Krstovića.

Prethodno se dogovorio sa njim da se nađu kod tunela, gdje je sačekao Krstoviće da dođu. Kada je Dragan došao zajedno sa Rankom Krstovićem vozilom "audi", okrivljeni Nikolić je prišao sa lijeve strane njihovog auta, te kroz otvoren prozor prednjih lijevih vrata, iz pištolja “crvena zastava” ispalio jedan hitac u Dragana, koji je sjedio na mjestu vozača. U optužnici piše da ga je pogodio u lijevu polovinu čeonog predjela glave, dok je zatim u Ranka koji je bio suvozač, ispalio tri metka, koji su ga pogodili u lijevom zaušnom predjelu glave, te lijeve bočne strane vrata i lijevog ramena.

Bonus video: