Vukašinović: Inspektor Savović napisao priznanje o ubistvu Bećirovića

"Kazao mi je da su me ostali uhapšeni optužili da sam ja organizator kriminalne grupe koja je izvršila ubistvo Bećirovića, da svakog trena dolazi tužilac i da što prije priznam”, kazao je Vukašinović
289 pregleda 8 komentar(a)
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.01.2016. 07:36h

Svjedok Dragiša Vukašinović izjavio je juče u Višem sudu da mu je policijski inspektor Savović tokom saslušanja 2014. godine nudio već napisano priznanje da je organizator kriminalne grupe, koja je likvidirala biznismena Dragana Bećirovića.

Vukašinović je zet Marka Šaranovića, optuženoga da je 10. aprila 2011. sa više nepoznatih osoba, umišljajno na podmukao način ubio Bećirovića.

Svjedok je ispričao da je tim povodom pretresena njegova kuća, a da je zatim i on priveden u policiju.

“Tom prilikom inspektor Savović mi je nudio već napisano priznanje, govoreći mi da je bolje da sve odmah priznam i robijam 13, umjesto 20 godina. Kazao mi je da su me ostali uhapšeni optužili da sam ja organizator kriminalne grupe koja je izvršila ubistvo Bećirovića, da svakog trena dolazi tužilac i da što prije priznam”, kazao je Vukašinović.

Odgovarajući na pitanja advokata Branislava Lutovca, on je rekao da je u tužilaštvu saslušavan u martu u svojstvu svjedoka, a da je 8. jula 2015. godine dobio poziv iz tužilaštva da se odmah javi jer je osumnjičen za teško ubistvo Bećirovića.

Sudija Predrag Tabaš rekao je da je zakonski nemoguće da se jedna osoba u istom predmetu saslušava kao svjedok, a zatim kao osumnjičeni.

“Ne samo da se to dogodilo, već u spisima predmeta ne postoji trag o tome i sada treba tek na suđenju da saznajemo to", kazao je Tabaš.

On je prigovorio tužiocu, pitajući ga zašto takve činjenice nema u spisima predmeta.

Tužilac je odgovorio da je Vukašinović saslušavan u fazi izviđaja kao osumnjičeni, ali je Tabaš ukazao da je predmet bio u završnoj fazi i da je svega nekoliko dana kasnije podignuta optužnica.

Napad u Kolašinu

Svjedok Vukota Popović ispričao je da je bio sa Draganom Bećirovićem početkom januara 2008. godine, kada je biznismen pretučen u Kolašinu nakon povratka iz ski-centra.

On je rekao da je na njihovo vozilo tada “naletio crni džip”.

“U blizini Savrdaka, iz krivine se pojavio crni džip koji je krenuo direktno na nas. Dok je Dragan govorio Jezdimiru da bježi desno, došlo je do udara koji je bio strahovit. Otvorili su se sigurnosni jastuci a poslije nekoliko sekundi čuli smo buku i nekoga kako viče - Izlazite, izlazite, pobićemo vas sve”, ispričao je Popović.

On je rekao da su nakon nekoliko trenutaka shvatili da su napadnuti.

“Izašao sam iz džipa i vidio, sada pokojnog Vinetu Strugara kako drži pištolj u desnoj ruci uz nogu. Stajali smo licem jedan prema drugom i on nije reagovao. Prišao mi je Momo i dok me je pitao šta se dešava, odjeknuo je pucanj. Povikao je: 'Ubiše Dragana. Bježimo, ubiće i nas'”, kazao je Popović.

Rekao je da je nakon par dana posjetio Bećirovića u Kliničkom centru: “Dragan je bio žestoko povrijeđen. Rekao mi je da ga je tukao Rakočević koji je imao pištolj. Pomenuo je da ga je Medunjanin tukao letvom na kojoj je bio esker”.

Prema navodima optužnice, Šaranović je po nalogu još nepoznate osobe, 2011. godine ubio Dragana Bećirovića.

Suđenje se nastavlja 18. februara.

Bonus video: