Janović: Još jedan istorijski uspjeh: Šćepanović: Nismo svjesni koliko je ovo bitno

85 pregleda 3 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Betaphoto
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.01.2016. 22:17h

Kapiten vaterpolista Nikola Janović je bio prezadovoljan nakon pobjede nad Mađarskom i plasmana u finale.

"Sve čestitke. Cilj smo ispunili samim prolaskom u polufinale, a ovo je još jedan istorijski uspjeh. Nevjerovatno je odigrati ovakve dvije utakmice u četiri dana. Zahvalio bih se armiji naših navijača, i onima koji su bili ovdje i onima pored malih ekrana. Pokazali smo veliki inat, osvetili smo se Mađarima za Barselonu. Tada smo nezasluženo izgubili, nosili smo to u sebi. Znali smo da ne smijemo da pregorimo u toj želji. Pokazali smo kakav potencijal ova ekipa još uvijek ima. Odlična odbrana - to je ono što nas krasi. Nema šta, idemo rasterećeno u finale. Očekujem pravi spektakl. Srbija je favorita, igra pred domaćom publikom. A mi smo pokazali da možemo, biće zanimljivo. Pozdravljam sve u Crnoj Gori, idemo u finale, rekao je Janović.

Miloš Šćepanović: Ovo je ogroman uspjeh i jako važna stvar za samopouzdanje. Nismo svjesni koliko je ovo bitno. Igraćemo finale u fantastičnom ambijentu, jedina smo ekipa koja može da se suprostavi ovako moćnoj Srbiji. Daćemo maksimum I ono najbolje od nas za kraj. Probaćemo da osvojimo, zašto da ne? Što se tiče meča, svi su bili sjajni, ne bih nikoga izdvojio. U svakom segmentu igre plijenimo agresivnošću, borbenošću. Ima grešaka, ali se one na kraju i ne vide. Igramo kao tim, imamo fantastičnu energiju. Da u tom duhu odigramo I finale".

Vjekoslav Pasković: Obezbijedili smo olimpijsku vizu. Bila je jako teška utakmica, igra živaca..., a mi smo od početka kontrolisali meč. Koncentracija nam nije padala do kraja. Zasluženo smo u finalu. Nadam se da će Olimpijske igre biti kruna ove generacije. Ulazimo u finale bez ikakvog pritiska. Da uživamo zajedno sa ovom divnom podrškom koju smo večeras imali".

Darko Brguljan: Nije još sve gotovo, čeka nas finale, nismo došli do njega da bismo izgubili. Daćemo sve od sebe u tom meču. Šanse su pola-pola kada igramo sa Srbijom. Sa Mađarima je bila odlična utakmica i velika pobjeda. Rasterećeni smo kada je u pitanju olimpijska viza. Cijeli turnir smo igrali dobro, nema razloga da tako ne bude i u finalu. Srbi nisu nepobjedivi. Mi smo jedini pokazali da se sa njima može igrati. Cilj još nije ispunjen".

Bonus video: