Budvanska rivijera večeras domaćin Zenitu

Večerašnja utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova
0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 21.01.2016. 11:54h

Boljeg rivala (ili možda goreg, zavisi iz kog ugla se gleda) na oproštaju od domaće publike u ovogodišnjoj Ligi šampiona (i Evrope uopšte), odbojkaši Budvanske rivijere nijesu mogli poželjeti.

S obzirom na to da igraju protiv aktuelnog prvaka Evrope, Zenita iz Kazanja, zaista je teško i pomisliti da Budvani protiv ruskog kolosa mogu upisati prvi trijumf u ovosezonskog najjačem klupskom takmičenju.

Međutim, za izabranike Slobodana Boškana je duel sa Zenitom odlična prilika da u rasterećenoj igri, bez pritiska, pruže maksimum i vide gdje se nalaze u ovom trenutku. Posebno mladi igrači...

Naš šampion će u prva četiri kola upisao četiri poraza (i jedan bod), dva od Hipo Tirola (3:0, 3:2), te po jedan od Zenita (3:0) i Halkbanke (3:0).

Zenit je, sa druge strane, uknjižio sve četiri pobjede, uz samo jedan izgubljen set. U Superligi Rusije, Zenit je prvi na tabeli sa skorom od osam pobjeda i porazom.

U pauzi između četvrtog i petog kola grupe D, Budvani su počeli sa tradicionalnim „zimskim osipanjem“ ekipe, jer su Budvu, kako su „Vijesti“ već objavile, napustili srpski internacionalci, tehničar Aleksandar Ivković (sporazumno, prešao je u rumunski klub), te primač Lazar Ćirović, zbog više zaostalih neisplaćenih plata, na šta je klub odgovorio najavom kazne, jer je igrač pod ugovorom do ljeta 2017. godine.

Ostali su zasad tu, ali će po završetku LŠ otići barem Bugarin Venelin Kadankov i Rus Bogdan Olefir, dok Ivanu Ječmenici ističe ugovor.

Večerašnja utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova. Sude Italijan Stefano Ćezare i Mađar Žolt Mezofi.

U drugom meču 5. kola, od 20.25 sati se sastaju Hipo Tirol (šest bodova) i Halkbanka (pet), u meču u kojem se odlučuje drugo mjesto u grupi

Bonus video: