Tucak: Ako Nađiju uđu prve dvije-tri lopte, daće mu 13-14 golova

"Uvjeren sam da Crna Gora može pobijediti Mađarsku i da ste favoriti", kazao je Ivica Tucak, selektor Hrvatske
101 pregleda 12 komentar(a)
Ivica Tucak, Foto: Boris Pejović
Ivica Tucak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.01.2016. 10:44h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Najpozvanija osoba da kaže nešto više o reprezentaciji Mađarske je Ivica Tucak, selektor Hrvatske i bivši trener hercegnovskog Jadrana. Njegova reprezentacija prije dva dana u četvtfinalu je izgubila upravo od našeg večerašnjeg rivala, iako naši igrači smatraju da je Hrvatska kvalitetniji tim.

"Kada vidite rezultat naše utakmice, onda to ne ispada tako. Razgovarao sam sa kolegama, i sa Vladom i sa Perom, ponudio sam svu pomoć oko analize mađarske ekipe. Uvjeren sam da Crna Gora može pobijediti Mađarsku i da je Crna Gora u tom meču favorit, bez obzira što su Mađari sjajni individualci i što su četvorica ili petorica u samom svjetskom vrhu, poput Hošnjanskog, Deneša i Danijela Varge, Vamoša, centara"...

"Međutim, ono što mi se juče svidjelo kod Crne Gore je motivacija koja je bila na vrhunskom nivou, te kolektivni pristup. Vaša reprezentacija se digla psihološki, a ova utakmica igračima je sve - ukoliko pobijede idu u finale i u Rio. Siguran sam da će u stručnom štabu napraviti sve da prođu taj korak, vjerujem u njihovu pobjedu, jer znam karakter tih igrača sa kojima sam radio, znam njihove igračke i fizičke sposobnosti i bez obzira na to što će biti teška utakmica, definitivno smatram da je Crna Gora bliža pobjedi", kaže za „Vijesti“ Tucak.

Imate li recept kako da „probijemo“ golmana Mađarske Nađija, koji je protiv vas činio čuda?

"On ukoliko se razbrani, onda je to problem. To je golman koji nije po mom „guštu“, koji nije po bilo čijem „guštu“, ako ćete pitati bilo kog vaterpolo stručnjaka. Ali, sjetite se Barselone i polufinala Svjetskog prvenstva, kada nas je takođe „masakrirao“ i odbranio dva peterca, pa i u finalu protiv Crne Gore čuda radio, bio proglašen za najboljeg igrača šampionata. To će biti jako bitan momenat, ne treba dozvoliti da se razbrani. Ako mu uđu prve dvije-tri lopte, onda ćete sigurno iza njega vidjeti 13-14 golova. Ukoliko te prve dvije-tri lopte ne uđu, onda on zaista postaje goropadan golman, dobija sigurnost. To je jedan od puteva ka pobjedi Crne Gore, treba pokušati sve da se on ne razbrani", napominje selektor Hrvata.

Bonus video: