Mlađan Janović: Protiv Mađarske da budemo efikasni

"Polufinale je priča za sebe, ili imaš medalju, ili moraš da igraš još jedan meč da bi je osvojio. Mi moramo da budemo efikasni protiv mađara", smatra Mlađan Janović
128 pregleda 14 komentar(a)
Mlađan Janović, Foto: Reuters
Mlađan Janović, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2016. 09:49h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Teško je za samo nekoliko sati izbrisati iz glave četvrtfinalnu partiju protiv Italije, u kojoj je zablistala čitava reprezentacija. Mlađan Janović kaže da su njegove saigrače i njega sudije posebno motivisale i nepravdom im probudile inat, a slaže se da mu je defanziva u tom susretu vjerovatno najbolja u karijeri.

"Jeste, s obzirom na to da sam ja napadač i da je moja cijela karijera - slobodno mogu da kažem - bazirana na napadu. Ovdje sam uspio da se skoncentrišem da dam maksimum u odbrani, pogotovo kad sam bio rasterećen jer je Nikola davao golove, tu je bio i Radović, a Šćepanović je branio vrhunski. Ja sam odradio što je trebalo u odbrani, naravo uz Ivovića i Jokića koji su vrhunski odradili posao na beku. Za mene koji nisam navikao da igram odbranu, meč protiv Italijana je sigurno bio najbolji do sada", uz osmijeh kaže Mlađan Janović.

U pojedinim trenucima selektor Gojković se nervirao na klupi kada bi upozoravao na nešto što bi moglo da se desi, a igrači kasnili da njegove zamisli sprovedu u djelo. Znači li to da Crna Gora može još bolje, da ima još rezervi u igri našeg tima? Mlađan vjeruje da večeras protiv Mađara može da bude još bolje.

"Sigurno da ima još rezervi. Bilo je grešaka i sa naše, ali i sa strane Italijana. Ali, mi smo iskusna ekipa, jedna od najstarijih ovdje na Evropskom prvenstvu i to smo pokazali protiv Španije, kada smo u posljednjih minut i po izvukli neriješen rezultat, mislim da smo to pokazali i protiv Francuske u osmini finala, jer nijednom nismo dolazili u situaciju da sebi zagorčamo život, što smo ranije znali da radimo, te na kraju protiv Italije i pored sudijskih odluka kojima je cilj bio da ih vrate u život. To je iskustvo koje smo sticali godinama. Polufinale je priča za sebe, ili imaš medalju, ili moraš da igraš još jedan meč da bi je osvojio. To je jako teška utakmica, čovjek se emotivno isprazni u polufinalu. Da budem iskren, zadovoljniji sam što igramo sa Mađarima nego sa Hrvatskom koja nama nikako ne leži. Mađari su šuterska ekipa, i mi smo, protiv Italijana je presudila odbrana, ali protiv Mađara moramo da budemo efikasni", ističe Mlađan.

Bonus video: