"POSTUPALI PO NALOGU SPECIJALNOG DRŽAVNOG TUŽIOCA"

UP: Vujašković nije uhapšena greškom policije

Iz Uprave policije su kazali i da žale zbog situacije u kojoj se Vujašković tom prilikom našla
103 pregleda 7 komentar(a)
Slavka Kovačević, Foto: Filip Roganović
Slavka Kovačević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.01.2016. 20:26h

Budvanka Slavka Vujašković nije 14. januara uhapšena greškom policije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Specijalno državno tužilaštvo greškom je 14. decembra izdalo nalog policiji da uhapse Grbljanku Slavku Kovačević.

Advokat Branko Anđelić kazao je tada da je to "neočekivan neprofesionalizam službenika Uprave policije".

"Netačni su navodi da su službenici Uprave policije MUP-a odgovorni za hapšenje S.K. jer su u konkretnom slučaju, kao što su inače dužni shodno Zakoniku o krivičnom postupku, postupili po nalogu Specijalnog državnog tužioca,", saopšteno je iz UP.

U saopštenju se dodaje da je u nalogu o hapšenju, koji je izdao Specijalni državni tužilac, između ostalih lica je bila navedena i Slavka Kovačević, uz jedinstveni matični broj i adresu stanovanja.

"Ona je u nalogu navedena kao lice koje je potrebno uhapsiti i u najkraćem mogućem roku sprovesti tužiocu koji je izdao nalog. Postupajući po nalogu, policija je izvršila neophodne mjere i radnje. To znači da su policajci, prije preduzimanja službenih mjera i radnji, vođeni poštovanjem osnovnih ljudskih prava, izvršili detaljne provjere svih dostupnih generalija lica navedenih u nalogu za hapšenje koje je izdalo nadležno tužilaštvo. U konkretnom slučaju, koristeći podatke iz naloga za S.K, policajci su identifikovali i locirali ovo lice nakon čega je uhapšeno, o čemu je, shodno ZKP-u, obavješten tužilac koji je izdao nalog", ističe se u saopštenju UP.

Iz Uprave policije su kazali i da žale zbog situacije u kojoj se Vujašković tom prilikom našla.

Slavka Vujašković najavila da će tužiti državu, ukoliko se prethodno sa Ministarstvom pravde ne dogovori o obeštećenju zbog neosnovanog hapšenja.

Preporučujemo za Vas