Šahovski savez u subotu bira novo rukovodstvo

Na osnovu predloga klubova, dospjelih u ŠSCG do 15. januara, delegati će za novog predsjednika birati jednog od trojice kandidata
59 pregleda 1 komentar(a)
Nebojša Mitrić, Foto: Privatna arhiva
Nebojša Mitrić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.01.2016. 18:59h

Šahovski savez Crne Gore dobiće novo rukovodstvo na izbornoj Skupštini, koja će se održati u subotu 23. januara u Podgorici.

Na osnovu predloga klubova, dospjelih u ŠSCG do 15. januara, delegati će za novog predsjednika birati jednog od trojice kandidata - Radojicu Grbu je predložio ŠK Osnovne i srednje škole iz Pljevalja, budvanski ŠK Šahmatik je predložio Krsta Vukovića, dok je ŠK Cetinje kandidovao Nebojšu Mitrića.

Prema podacima sa sajta ŠSCG, sva trojica kandidatta su prihvatili kandidature, predložili sastav novog Upravnog odbora, sa kojim bi trebalo da realizuju svoje programe rada u slučaju dobijanja mandata. ŠSCG je u prethodnih 18 mjeseci uspješno vodila Angelina Vuković, koja je na Skupštini ŠSCG od 12. decembra, podnijela neopozivu ostavku. Isto su uradili i svi članovi njenog UO, a i Nadzorni odbor se ostavkom solidarisao sa predsjednicom, smatrajući d a nema mjesta kritici njenog rada.

Bonus video: