Žugić još nije izabrao šefa Poreske policije

Inspekcija je Žugiću za taj posao ostavila rok od 15 dana, ali još u novembru prošle godine
62 pregleda 2 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Savo Prelević
Radoje Žugić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.01.2016. 16:42h

Ministar finansija Radoje Žugić još nije izabrao direktora poreske policije, iako je od Upravne inspekcije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) još u novembru prošle godine dobio rok od 15 dana da to učini.

Rok Žugiću postavila je upravna inspektorka Jovana Nišavić.

“Vijesti” su u januaru 2015. pisale da su tada istekli svi rokovi za izbor šefa poreske policije i da Žugić vaga koga će izabrati za tu funkciju. Iz Uprave za kadrove listu kandidata, koji su prema njihovoj procjeni prošli provjere, poslali su Žugiću u novembru 2014.

“Starješina organa trebalo je da donese odluku u roku od 30 dana, od dana kad je dobio listu sa kandidatima”, saopšteno je ranije “Vijestima” iz te ustanove.

Provjere za radno mjesto šefa poreske policije tada su prošla četiri kandidata - Đ. I., V. D., M. M. i D. R.

Nakon što je probio sve predviđene rokove, Žugić je za pomoćnika direktora Poreske uprave za sektor poreske policije izabrao Đ. I., koji je od tog radnog mjesta odustao jer je zaposlen u Ministarstvu pravde 6. februara.

Iz MUP-a je saopšteno “Vijestima” da je Žugić obavijestio inspekciju da je otklonio samo dio nepravilnosti, na koje su mu ukazali u tom slučaju.

Prema nezvaničnim informacijama, Žugić je samo ukinuo svoje rješenje o izboru Đ. I. na tu funkciju.

Novo rješenje Žugića poslato je prošle godine tom kandidatu i on je trebalo da se izjasni u roku od osam dana.

Prema informacijama “Vijesti”, Đ. I. se izjasnio pred kraj prošle godine da se neće žaliti na tu odluku Žugića.

Kad je isteklo osam dana, stekli su se zakonski uslovi da ministar finansija donese novo rješenje o izboru sljedećeg kandidata sa liste.

On to još nije učinio.

Sa druge strane, iz MUP-a prijete da mora ispoštovati zakon.

“Ukoliko ne budu otklonjene sve nepravilnosti na koje je ukazano zapisnikom, Upravna inspekcija će donijeti rješenje o naredbi i dati primjeren rok za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, kako je to propisano zakonom”, saopšteno je iz MUP-a.

Bonus video: