Sedam osumnjičenih za uličnu prodaju droge, određen im pritvor do 72 sata

Prema nezvaničnim informacijama, policajci su hapsili ulične narko dilere i u Pljevljima i u Rožajama
796 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2016. 19:34h

Policija je danas u Bijelom Polju, Beranama, Pljevljima, Rožajama, Mojkovcu, Podgorici uhapsila sedam osoba osumnjičenih za uličnu prodaju droge.

Inspektori su u Beranama stavili lisice na ruke Darku Rakoviću(31), Jovanu Milanoviću(32), Nebojši Stožiniću(29) i sedamnaestogodišnjem H.R. U Bijelom Polju uhapsili su Darija Bulatovića (27), a u Pljevljima Mikicu Čačića (38) i Strahinju Rovčanina (31).

Njima je danas nakon saslušanja u bjelopoljskom Višem tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata.

Hapšenje je izbjegao Pljevljak Z.G. (26), koji je u bjekstvu.

To je danas saopštila portparolka Uprave policije Tamara Popović, pojašnjavajući da je da je sedmorka uhapšena u višemjesečnoj akciji “Kukolj”.

Zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, krivična prijava je danas podnijeta i protiv zatvornika Darka Femića (44) iz Bijelog Polja, Ersana Redžepovića (24) iz Rožaja i Podgoričanina Milana Dragovića (29). Oni u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija izdržavaju kazne zbog drugih krivičnih djela.

Policija danas ipak nije zaplijenila drogu od uhapšenih, a pretresom stanova osumnjičenih pronađene su i oduzete dvije puške - CZ karabin i M-48, oko 100 metaka, dva bajoneta, dvije radio veze, vaga za precizno mjerenje i više mobilnih telefona sa SIM karticama.

Od početka akcije inspektori su zaplijenili oko 300 grama heroina, oko kilogram marihuane i manju količinu sintetičke droge spid.

Popović je istakla da su današnja hapšenja samo dio realizovanih u akciji “Kukolj” kojom je obuhvaćeno 30 osoba.

“Nadležnom tužiocu podnijeto je 18 krivičnih prijava protiv 26 lica zbog počinjenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv četiri lica podnijete su prekršajne prijave iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga”, kazala je danas Popović.

U istoj akciji policija je ranije uhapsila Mojkovčanina Danila Vukovića (35), Berance Daria Draškovića (29), Milorada Koraća (39) i Aleksandra Vraneša (32), Dragišu Mrdaka (34) iz Pljevalja, Podgoričane Zlatka Preočanina (26), Aleksandra Vujovića (27) i Vladimira Pekića (31) i Edina Hasića (41) iz Rožaja.

Ranije je uhapšeno i pet Bjelopoljaca - Miloš Selimović (22), Nikola Stjepanović (21), Predrag Kljajević (23), Đorđe Medojević (23) i Mašan Čović (31) i njihova sugrađanka Sanja Vojinović (34).

Od početka “Kukolja” policajci su zaplijenili oko 300 grama heroina, kilogram marihuane i manju količinu spida.

Popović je saopštila da su po nalogu tužilaštva akciju realizovali službenici Odsjeka za borbu protiv droge, sa kolegama iz Bijelog Polja, Berana, Pljevalja, Podgorice, Kotora, Rožaja, Mojkovca, uz podršku Sektora granične policije i Posebne jedinice policije.

“Policijsko - tužilačke aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju opojnih droga se nastavljaju”, poručila je Popović.

Galerija

Bonus video: