Gojković: Nagrađeni smo zato što nismo odustajali

11 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 19.01.2016. 20:55h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković bio je veoma zadovoljan izdanjem protiv Italije u četvrtfinalu EP i pobjedom od 10:7.

"Igrači su pokazali karakter u teškim trenucima. Imali smo veliki broj isključenja, ali taj karakter je okrenuo ovu utakmicu na našu stranu. Dobro smo se branili, dali smo neke golove iz teških situacija, ali moramo biti realni i reći da su oni dali dva gola poslije odbrana Šćepanovića, kada je lopta maltene bila u našim rukama. Ali, igrali smo do kraja, nismo odustajali. Ono što je najvažnije, jeste da sada sve ovo treba da zaboravimo i da se potpuno okrenemo meču koji dolazi", kazao je crnogorski selektor Vladimir Gojković.

Šćepanović je branio fenomenalno i predvodio našu sjajnu odbranu, ali za razliku od nekih ranijih vremena igrači su u napadu bili puni samopouzdanja, nisu se plašili da šutiraju ili odigraju atraktivnu kombinaciju...

"Moramo da šutiramo, znali smo da moramo da damo golove. Odradili smo neke stvari koje smo planirali, ali moramo biti iskreni - ovi igrači imaju taj individualni kvalitet da donesu rješenje u napadu i donijeli su ga ovog puta nekim svojim individualnim akcijama. Ali, odbrana je odradila glavni dio posla, uspjela da ne primi gol u teškim trenucima kada smo imali igrača manje nekoliko puta zaredom", ističe Gojković.

Trener Italije Alesandro Kampanja bio je kratak.

"Crna Gora je zasluženo pobijedila jer je igrala mnogo bolje od nas. Znali smo da će protivnici igrati dobru odbranu, ali zadovoljan sam sa sedam golova. Međutim, naša odbrana je bila loša", zaključuje Kampanja

Nikola Janović: Čestitam momcima, ovo je bilo večeras fenomenalno. Italijani su na sve načine pokušali da se vrate u igru. Čestitam najprije Šćepanoviću, koji je bio izvanredan. Bili smo hrabri, nismo odustajali, nismo padali... Vratili smo se u svjetski vrh, to nam je bio cilj i on je ispunjen.Sada želimo više, želimo medalju".

Mlađan Janović: Pobjedu je donijela dobra odbrana, iz toga je stigao i napad. To je prelomilo utakmicu. Moram istaći da je suđenje bilo jako čudno. Sudije su maksimalno potezale na njihovu stranu, ali uspjeli smo to da izdržimo. Imamo još dva jako bitna meča. Čestitke svima, ovo je jedna od najboljih naših partija".

Bonus video: