Rediteljski debi Mirjane Karanović i u Geteborgu

Nakon 30 godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće
64 pregleda 1 komentar(a)
Mirjana Karanović (Novina), Foto: INFORMATIVA.BA
Mirjana Karanović (Novina), Foto: INFORMATIVA.BA
Ažurirano: 19.01.2016. 18:14h

Filmski rediteljski debi srpske glumice Mirjane Karanović, poslije svjetske premijere na Sandensu, biće prikazan i na 39. Geteborg Film Festivalu u okviru internacionalnog takmičarskog programa posvećenog debitantskim filmovima i to u konkurenciji za nagradu koja nosi ime velikog švedskog reditelja Ingmara Bergmana.

Bergman je bio počasni predsjednik Festivala u Geteborgu do smrti, 2007. godine. U saradnji sa njim, Festival je uspostavio međunarodnu nagradu za “debitanta koji u svom filmu tretira egzistencijalne teme sa dinamičnim ili eksperimentalnim pristupom filmskim sredstvima izražavanja”.

U tom programu takmičiće se osam filmova, a nagrada se dodjeljuje deseti put.

Mirjana Karanović će prisustvovati svim projekcijama svog filma u Geteborgu, a biće ih tri, kao i na svečanoj dodjeli nagrada na tom festivalu, koji će biti održan od 29. januara do 8. februara.

Film „Dobra žena “, za koji je Mirjana Karanović napisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, govori o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću.

Nakon 30 godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Svjetsku premijeru, kao što je ranije saopšteno, film „Dobra žena “ će imati među 12 ostvarenja međunarodnog takmičarskog programa na prestižnom Sandens Film Festivalu koji će biti održan od 21. do 31. januara, a kao i do sada, predstavlja mjesto za prikazivanje nezavisnih ostvarenja.

Bonus video: