Janović: Treba nam fenomenalna partija protiv Italije

3 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Beta/AP
Nikola Janović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.01.2016. 17:29h

Kapiten Nikola Janović dobro poznaje Italiju i veoma cijeni kvalitete izabranika Alesandra Kampanje.

"Ajkule" i "azuri" će se sastati sjutra veče u 18.45 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

"Očekujem izuzetno četvrtfinale. Mislim da će sve utakmice takve. Vjerujem da će naša biti neizvjesna do posljednjeg trenutka. Italijani zaista igraju odlično. Pratili smo posljednjih mjesec njihove utakmice i formu. Igrali smo sa njima dosta utakmica i znali kako da izađemo kao pobjednici. Nadam se još jednoj našoj fenomenalnoj partiji", kaže Janović.

O kvalitetima Italije se mnogo toga zna - dugačka je lista igrača koji mogu sami ra riješe meč.

"Imaju dosta igrača na koje moramo obratiti pažnju. Njihov najbolji šuter je svakako Filjoli, tu je i Đorđeti, te ljevoruki Galo, centar Ajkardi, a sada su jači i za bivšeg francuskog reprezentativca Bodegu, koji je fenomenalan centar i bek. Njihova najjača snaga je, ipak, golman Tempesti, koji je već godinama jedan od najboljih svjetskih čuvara mreže. Mislim da je ključ uspjeha fenomenalna odbrana koju moramo da igramo od početka, koja nas i krasi na ovom šampionatu. Iz te odbrane pokušaćemo da stvorimo nešto i u napadu, da probamo da napravimo što manje grešaka. Ali, ovo je četvrtfinale, daćemo sve od sebe kao i oni, pa šta bude".

"Ajkule" se uzdaju i u podršku navijača

Kapiten očekuje i domaćinsku podršku publike u Beogradu.

"I u prethodnim mečevima smo imali dosta naših navijača. Imamo informaciju da će doći u velikom broju i protiv Italije. Sigurno da nam to mnogo znači. Oni će nas nositi i mogu nam pomoći kada se utakmica bude lomila", rekao je stariji od braće Janović i nadovezao se na to što Italija do sada nije imala težeg rivala na EP:

"Možda njima nije dobro što su se sastajali sa lakšim rivalima, a sa druge strane možda su sve ovo vrijeme mogli da treniraju na drugačiji način, da se pripremaju da budu odmorniji i fizički i psihički za ovaj duel. Mi smo imali neke mečeve koji su nas istrošili, prije svega mislim na Španiju. Ali, ne vjerujem da će to mnogo da znači. U Barseloni smo ih pobijedili u polufinalu, u Budimpešti smo u grupi igrali neriješeno, a u borbi za treće mjesto izgubili. Kao što vidite, sve naše utakmice su bile veoma neizvjesne", dodao je Janović.

Bonus video: