Gojković: Ovo je pravi momenat da damo sve što imamo

67 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Betaphoto
Vladimir Gojković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 18.01.2016. 16:24h

Dan istine na Evropskom prvenstvu - tako je sjutrašnji 19. januar okarakterisan za crnogorske vaterpoliste.

"Ajkule" čeka duel sa Italijom u četvrtfinalu, o njegovoj važnosti je sve rečeno i napisano prethodnih dana, ali situacija je takva od ovog meča našem nacionalnom timu zavisi sve - put do medalje u Beogradu, ali i put do olimpijske vize.

U slučaju sjutrašnjeg trijumfa Crna Gora bi napravila veliki korak ka plasmanu u Rio de Žaneiro. Ali, kalkulacije oko odlaska u Brazil su nešto o čemu bi moglo da se priča tek ako tim Vladimira Gojkovića slavi u utakmici sa Italijanima.

"Spremni smo, svi su zdravi, a to je prvi preduslov da igramo na način na koji želimo. Prošli smo Francusku u osmini finala koja je bila važna za nas, iako smo bili favoriti. Sada igramo protiv protivnika koji je pokazao mnogo na EP. Ali, mislim da je i naša igra rasla iz meča u meč, a ova pauza nam je prijala da pokušamo da popravimo još neke stvari. Sada je momenat kada moramo da uđemo u meč na najbolji mogući način, da damo koliko možemo. To je duel četvrtfinala kada morate da pružite 100 odsto svojih mogućnosti da biste došli do cilja", rekao je Gojković.

Nije lako uporediti Špance i Italijane

Crna Gora je do sada imala jedan jak meč na turniru (sa Španijom u drugom kolu), Italija gotovo nijedan...

"Nije lako uporediti meč sa Španijom i ovaj. Španci igraju sa manjim brojem igrača u rotaciji. A kod Italije svi ulaze u igru i imaju svoje zadatke. Sa Francuzem Bodegom su dobili novi segment u igri koji dosta koriste. Stvarno imaju dosta dobar ritam. U fizičkom smislu, možda su najviše pokazali do sada na Evropskom prvenstvu", hvali Gojković narednog protivnika.

Italija je Crnoj Gori jedan od rivala i u borbi za Olimpijske igre.

"To nam je dodatni motiv sigurno. Znali smo da će doći taj meč. I da smo bili prvi u grupi išli bismo na Grčku, koja je rasterećena što se tiče Olimpijskih igara. Ako prođemo ovaj meč ulazimo u polufinale koje takođe može puno da donese. Ali, idemo redom, meč sa Italijom je prilika da vidimo gdje smo trenutno, da napravimo realnu sliku naših mogućnosti. Italija od 2010. godine nikada nije ostala bez polufinala i sada mi imamo priliku da prekinemo tu tradiciju. Srbija je na SP u Barseloni ispala, a prije toga nije duži period, sada bi to mogla da bude Italija... Što se plasmana na OI tiče, u nekim poklapanjima bi i ulazak među četiri najbolja mogao da nam donese automatski put u Rio. Spremni smo, znamo šta želimo, a nakon meča ćemo praviti analizu", dodao je Gojković.

Bonus video: