Jelena Jovančov nagrađena u Subotici

Crnogorska umjetnica dobitnica je priznanja na međunarodnoj izložbi slika malog formata za rad "Podmornica"
152 pregleda 0 komentar(a)
rad Jelena Jovančov, Foto: Privatna arhiva
rad Jelena Jovančov, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.11.2018. 08:51h

Crnogorska umjetnica Jelena Jovančov dobitnica je priznanja na međunarodnoj izložbi slika malog formata u Subotici čiji je organizator Udruženje likovnih umjetnika, primijenjenih umjetnika i dizajnera Subotica.

Jovančov je nagrađena za rad "Podmornica" koji je radila u grafičkoj tehnici mecotinta. Pored nagrađenog, na izložbi učestvuje i sa radom "Kišobrani".

Postavka obuhvata oko 230 radova od 88 autora iz Austrije, Argentine, Bugarske, Italije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Ukrajine, Turske, Švedske, Velike Britanije i Crne Gore.

"Grand prix je dobila Miranda Marcela iz Italije, medalje:Dejan Simeunović, Zsaki Istvan, Miroslav Savkov, Lennert Geza i Miroslav Munižaba iz Srbije, a, priznanja: Predrag Kovačić, György Boros, Vladimir Crnomarković, Basch István, Snežana Kezele iz Srbije, Péter László i Eva Dobos iz Mađarske i Jelena Jovančov iz Crne Gore", saopštili su organizatori.

Izložba je otvorena juče u galeriji Otvorenog univerziteta u Subotici, a traje do 18. novembra, nakon čega će gostovati u umjetničkoj galeriji u Bačkoj Topoli, galeriji biblioteke „Sarvas Gabor“ Ada i galeriji „Tihamera Dobo“ u Kanjiži.

Jovančov je diplomirala je i magistrirala na FLU na Cetinju, a status samostalnog umjetnika ima od 2017.