Zatvorenici bi hakera za cimera

Robijaši se navodno nadaju da bi od Čujovićevih hakerskih sposobnosti mogli imati koristi, objašnjavaju sagovornici iz ZIKS-a
287 pregleda 8 komentar(a)
ZIKS, Paviljon C, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Paviljon C, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 17.01.2016. 17:45h

Premještanje zatvorenika Miloša Čujovića iz Istražnog zatvora u Kazneno-popravni dom, navodno je napravilo pravu pometnju među osuđenicima.

Nekoliko zatvorenika krajem decembra navodno je tražilo da se kod njih smjesti Beograđanin, koji je iza spuških rešetaka zbog "skidanja" novca sa tuđih bankovnih računa.

To tvrdi više sagovornika "Vijesti" iz spuškog zatvora. Sagovornici iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) "potražnju" za Čujovićem objašnjavaju time što se robijaši nadaju da bi od njegovih hakerskih sposobnosti mogli imati koristi.

Navodno, dvojica osuđenih za ubistvo, koji kaznu izdržavaju u paviljonu D, ali i više "sitnijih" prestupnika sa podužim zatvorskim stažom, tražilo je od komandira da im daju Ćujovića za cimera. Beograđanin je ipak završio u paviljonu C, gdje je navodno pod jakim mjerama bezbjednosti.

Čujović je iza spuških rešetaka od septembra 2012. godine.

Tada je uhapšen kao član desetočlane kriminalne grupe optužene da je prevarama, sa računa vlasnika u švajcarskim bankama, uspjela da na svoje račune prebaci više od milion eura.

U julu 2015. godine nepravosnažno je osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje i prevara.

Protiv njega je u aprilu 2015. godine pokrenut još jedan postupak, zbog sumnje da je tokom 2012. godine sa vlasnikom kompanije "Krisma" Nebojšom Boškovićem dogovorio prevaru, uz pomoć koje su uspjeli da sa tuđih računa "skinu" oko 1.500.000 eura.

Bošković i Čujović detalje plana utanačili su u ćeliji Istražnog zatvora, u kojoj su tada bili cimeri.

Nakon hapšenja Boškovića, policija je saopštila da im je u tom poslu pomagala i Nikšićanka Nataša Golović. Oni se sumnjiče da su počinili krivična djela kriminalno udruživanje i računarska prevara.

Tužilaštvo još ispituje da li je Čujketova supruga bila oteta

Krajem decembra Čujović je upravi Istražnog zatvora prijavio da su mu Podgoričani M.M. i V.B. oteli suprugu Bojanu, i da za nju traže otkup od 224.000 eura.

Iako je njegova supruga Bojana 28. decembra, kada su “Vijesti” objavile da je prijavljena njena otmica, pred inspektorima tvrdila da o tome nema riječi, tužilaštvo provjerava njene navode.

"Prema izvještaju Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici koji je dostavljen Vrhovnom državnom tužilaštvu, obavještavamo Vas da povodom predmetnog događaja policija preduzima određene radnje po nalogu dežurnog tužioca u tom tužilaštvu”, odgovoreno je “Vijestima” iz kabineta vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

Bonus video: