Teodora Mitrović izgubila u drugom krugu turnira u Istanbulu

Crnogorskoj tekvondo reprezentaciji izmakla je i posljednja prilika da po prvi put osjeti čari takimičenja na najvećoj smotri, OI u Rio de Žaneiru
129 pregleda 1 komentar(a)
tekvondo, Foto: Facebook
tekvondo, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.01.2016. 12:43h

Crnogorskoj tekvondo reprezentaciji izmakla je i posljednja prilika da po prvi put osjeti čari takimičenja na najvećoj smotri, pošto je u Istanbulu Teodora Mitrovićć zastala na drugoj prepreci na posljednjem Evropskom kvalifikacionom tunriru za plasman u Rio de Žaneiro ove godine.

Takmičarka Montenegro Starsa, Mitrović, dobila je prvu borbu dana u kategoriji do 57 kilograma sa Slovakinjom Gabrijelom Bohušovom (2:1), ali je u narednom kolu identičnim rezultatom nakon velike borbe poražena od Njemice Ane-Lene Freming.

Mitrović je ostavila odličan utisak u sali kongresnog centra "WOW", pošto je Njemica osvajačica bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva 2013. godine.

Osim Mitrović, selektor Nikola Raičević u Istanbulu je računao na Balšu Radunovića i Anđelu Popović, koji su eliminisani nakon startnih borbi juče

Radunović je poslije velike borbe poražen od Irca Konora Grejsika na startu kvalifikacija u kategoriji do 68 kilograma. Radunovićje izgubio za jedan poen (12:11).

Za razliku od Radunovića, mlada i talentovana Anđela Popović nije imala nikakvih šansi protiv favorizovane Ruskinje Olge Ivanove. Aktuelna evropska prvakinja i pobjednica 1. Evropskih igra u Bakuu u teškoj kategoriji, Ivanova, meč je dobila sa 3:0 u borbi koja je bila u popodnevnom programu.

Ivanova je bila apsolutni favorit pošto je 2013. godine, osvojila i zlato na Svjetskom prvenstvu.

Takmičenje u Istanbulu je borcima iz Evrope, bio posljednji kvalifikacioni turnir za Rio..

Bonus video: