Đeki stigao dopis iz Podgorice: Tužilaštvo ga pita za bioskop

Nailj Draga osuđen je na godinu zatvora uslovno zbog optužbi da je dvojici sugrađana bez tendera u zakup dao opštinski objekat
5 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.01.2016. 10:05h

Specijalno tužilaštvo uputilo je juče dopis predsjedniku Opštine Fatmiru Đeki, od koga traže da dostavi detalje sudskog postupka u kome je na volšeban način grad izgubio prostor Kino bašte na Pristanu.

Prema pouzdanim informacijama, tužilaštvo je taj predmet formiralo na osnovu teksta u “Vijestima”: „Pola vijeka čekali pa izgubili milion“, objavljenom u avgustu prošle godine.

“Radi postupanja i prikljupanja obavještenja neophodno je da nam dostavite tačan poslovni broj parničnog spisa predmeta koji je vođen pred Osnovnim sudom u Ulcinju, a okončan pravosnažnom presudom Vrhovnog suda”, piše u dopisu koji potpisuje specijalna tužiteljka Nataša Bošković.

U Osnovnom sudu u Ulcinju, direktor ulcinjskog Centra za kulturu Nailj Draga osuđen je na godinu zatvora uslovno zbog optužbi da je zloupotrijebio službeni položaj.

Prvostepenu presudu izrekla je sutkinja Sanja Mirović.

Prema toj odluci, funkcioner vladajuće Force neće ići na izdržavanje kazne, ukoliko u naredne tri godine ne učini novo krivično djelo.

Draga se tereti da je 2012. i 2013. godine, sugrađanima Vedatu Ljamoviću i Amiru Zagoviću nezakonito pribavio imovinsku korist.

U presudi Mirovićeve piše da je Draga sa Ljamovićem zaključio nezakonite ugovore o zakupu objekta u vlasništvu Centra za kulturu, bez prethodno organizovanog javnog nadmetanja.

U nekadašnjoj kino bašti na Pristanu, Ljamović već godinama drži diskoteku.

Sutkinja je Dragu osudila i zbog toga što je, suprotno zakonu i bez tendera, zaključio ugovor sa Zagovićem o zakupu prostorije u sklopu bivše Kino sale.

Zbog toga što prostor, koji je oduzet prije pola vijeka za potrebe kino bašte, već decenijama nije bio priveden namjeni, Opština je pravosnažno izgubila sudski spor sa nasljednicima familije Lale Zubera.

Po istom osnovu, ostali dio ljetnje kino bašte, pripašće familiji Milošević koja potražuje oduzetu imovinu na Pristanu.

Bonus video: