Golbal ekipa Nikšića na kampu u Sarajevu

55 pregleda 0 komentar(a)
Golbal tim, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Golbal tim, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 15.01.2016. 11:31h

Golbal ekipa Nikšića učestvovaće na prvom zimskom međunarodnom golbal kampu, koji se za vikend održava u Sarajevu, saopšteno je danas iz Paraolimpijskog saveza Crne Gore.

U saopštenju se navodi se da će kamp biti održan u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u Sarajevu.

"Golbal se unazad dvije godine na velika vrata vraća u našem regionu. S obzirom na to da već imamo ustaljene turnire u Beogradu, Banja Luci i Nikšiću, a najavljeno je pokretanje turnira u Podgorici, Sarajevu i Trebinju, na ovom kampu ćemo pokrenuti priču o organizaciji regionalne Golbal lige koja bi bila pun pogodak kada je u pitanju ta tipična paraolimpijska disciplina", kazao je predsjednik nikšićkog kluba, Goran Macanović..

Najavljeno je da će kao specijalni gosti pojaviti predstavnici Međunarodne sportske asocijacije za osobe bez vida (IPSA), koji će govoriti o pokretanju futsala za slijepe u regionu.

"Nedavno je na adresu Paraolimpijskog komiteta Crne Gore kao domacija FIFA i IBSA, a posredstvom Božidara Dende, predsjednika Saveza slijepih Crne Gore i člana Upravnog odbora Evropskog saveza slijepih, stigla donacija u vidu deset specijalizovanih zvucnih futsal lopti i deset poveza za oči", piše u saoptenju Paraolimpijskog komiteta, koje je potpisao predsjednik Igor Tomić.

Bonus video: