Amfilohije Maroviću odnio knjige i druge darove

Sagovornik “Vijesti” iz uprave spuškog zatvora kazao je da je Amfilohije oko 14.30 sati ušao kod Marovića uz “amin” Višeg suda
177 pregleda 260 komentar(a)
Svetozar Marović, Amfilohije, Foto: Arhiva "Vijesti"
Svetozar Marović, Amfilohije, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.01.2016. 06:44h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije potvrdio je “Vijestima” sinoć da je juče u Istražnom zatvoru posjetio Svetozara Marovića i da je razgovarao sa njim.

Sagovornik “Vijesti” iz uprave spuškog zatvora kazao je da je Amfilohije oko 14.30 sati ušao kod Marovića uz “amin” Višeg suda.

Pojasnio je da je crnogorski mitropolit razgovor sa Marovićem završio oko 15 sati i 15 minuta, kada je i napustio spuški zatvor.

Isti izvor rekao je da je Amfilohije sam došao u spuški zatvor i da je Maroviću donio nekoliko knjiga i “još neke darove”.

Marović je početkom sedmice od Višeg suda tražio dozvolu da ga u zatvoru posjeti mitropolit.

“Vijestima” nije poznato o čemu su njih dvojica razgovorali.

Mitropolit Amfilohije je u telefonskom razgovoru sa novinarkom “Vijesti” potvrdio da je bio kod Marovića, ali se nakon toga veza prekinula.

Nekadašnji predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore Marović uhapšen je 17. decembra po nalogu specijalnog tužilaštva.

Njega su svjedoci saradnici u nekoliko predmeta koji se vode pred Specijalnim tužilaštvom označili šefom kriminalne grupe koja je budžet Opštine Budva oštetila za više desetina miliona eura.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je uhapšena osoba koju smatraju organizatorom kriminalne grupe u Budvi, a Marović je do juče bio posljednji uhapšeni u tim krivičnim istragama.

Marović je negirao krivicu na saslušanju i rekao da nije imao ni političku ni bilo koju drugu funkciju i moć da utiče na druge i navodno naređuje činjenje nezakonitosti.

Njegov sin Miloš Marović, jedan od osumnjičenih u budvanskim aferama, posljednjeg dana prošle godine nagodio se sa Specijalnim tužilaštvom i priznao krivicu, nakon čega je pušten iz zatvora.

Bonus video: