Gojković: Najvažnije je da oporavimo igrače za Francusku

2 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 14.01.2016. 20:19h

Crna Gora ide na Francusku u osmini finala, potom bi imala duel sa Italijom u četvrtfinalu.

Da li je to teži put do medalje? Selektor Vladimir Gojković ima dilemu, jer na velikom takmičenju se rijetko kada kalkulacije isplate.

"Najvažnije je da oporavimo igrače za duel sa Francuskom, neki od njih su u ovom meču imali veliku potrošnju. Nakon toga, tek 19. januara igramo sa Italijom. Imamo vremena da se pripremimo za taj duel, a cilj ostaje isti. Znamo šta nam treba, niko ne zna koji je put bolji. Probaćemo da dođemo do polufinala", rekao je Gojković.

Ipak, utisak je da je Crna Gora mogla do prvog mjesta u grupi da je bila ubjedljivija u drugom poluvremenu večerašnje utakmice sa Slovačkom (15:6).

"Poslije dvije četvrtine smo imali i veću prednost nego što smo očekivali. Nismo očekivali da ćemo imati devet golova razlike. Druga četvrtina je napravila pomak, a kasnije nismo bili stabilni. Nije nam falilo puno, trebalo je da dobijemo sa četiri gola razlike u posljednje dvije četvrtine. Mislim da je bio peterac nad Ivovićem, otišli bismo na plus 10, onda je uslijedi kontranapad I nesrećno primljen gol. Promašili smo nekoliko dobrih šansi u trećoj dionici. Uslijedio je umor, koristili smo mali broj igrač koji ima tu potrebnu brzinu", kazao je Gojković.

Antonio Petrović: Probali smo da osvojimo prvo mjesto. Prve dvije četvrtine smo odigrali dobro, druge dvije teže. Nije smak svijeta što nismo prvi u grupi. U startne dvije dionice smo pokazali karakter, kasnije je došlo je do pada. Pokušaćemo da se malo više koncentrišemo u narednom periodu. Idemo utakmicu po utakmicu".

Vjekoslav Pasković: U startu je sve išlo po planu, a onda je došlo do pada u trećoj četvrtini. Kasnije smo pravili greške koje su nas skupo koštale u odbrani. Nije loše ako smo drugi u grupi, jer ne postoji lakši put do medalje.

Bonus video: