Karikature Maksa Đerleka

Postavka radova pod nazivom "Iz mog ugla" je njegova četrnaesta samostalna izložba, koje je do sada imao od svog Novog Pazara pa do Berlina
0 komentar(a)
Muhamed-Maks Đerlek
Muhamed-Maks Đerlek
Ažurirano: 14.01.2016. 11:48h

Centar za kulturu Tivat i “Galatea Gallery” iz Podgorice večeras će u galeriji ljetnjikovca Buća-Luković u Tivtu, prirediti izložbu karikatura čiji je autor jedan od najpoznatijih karikaturista sa ovih prostora Muhamed-Maks Đerlek.

Postavka radova pod nazivom "Iz mog ugla" je njegova četrnaesta samostalna izložba, koje je do sada imao od svog Novog Pazara pa do Berlina. Đerlek je bio i učesnik mnogobrojnih kolektivnih izložbi na kojima se predstavljao publici u prethodnih dvadesetak godina.

Đerlek je dobitnik najvećih priznanja za karikaturu kako na našim prostorima, tako i u svijetu, poput Specijalne nagrade na Festivalu karikature u Ankari, Specijane nagrade na Svjetskom festivalu karikature "Hurijet" u Istanbulu, Prve nagrade na Festivalu karikature u Italiji, Prve nagrade na Svjetskom festivalu karikature "Moj pogled na svet" u Beogradu, Prve nagrade na Međunarodnom festivalu "Dani humora i satire Vuko Bezarević" u Pljevljima, kao i najcjenjenije nagrade u regionu "Zlatni Pjer" u Beogradu.

Bonus video: