Crnogorski arhitekta autor retrospektivne izložbe o Dejvidu Bouviju

Autor je crnogorskog paviljona na izložbi Expo 2015. u Milanu, a 2010. potpisao je i izložbu kojom se Brazil predstavio na istoimenoj, prestižnoj svjetskoj manifestaciji
66 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Bouvi, Foto: Markobrajovic.com
Dejvid Bouvi, Foto: Markobrajovic.com
Ažurirano: 14.01.2016. 11:33h

Svijet se ovih dana oprostio od legende svjetske muzičke scene Dejvida Bouvija za čije se stvaralaštvo vezuje i ime arhitekte crnogorskog porijekla Marka Brajovića.

Brajović je scenograf retrospektivne izložbe posvećene karijeri slavnog umjetnika koja je 2014. godine postavljena u muzeju MIS - Sao Paolo Museum of Image and sounds u Sao Paulu.

Izloža je bila dio svjetske turneje u organizaciji V&A muzeja (Victoria&AlbertMuseum) iz Londona, a koja se od 2013. prikazuje u više svjetskih metropola.

Ljubitelji i poštovaoci Bouvijevog stvaralštva retrospektivu iz njegovog života trenutno mogu pogledati u muzeju u Gronigenu, u Holandiji.

Izložba je do sada prikazana u Londonu, Parizu, Berlinu, Čikagu, Sao Paolu i izavala je ogromno interesovanje posjetilaca.

Marko Brajović živi i stvara u Brazilu.

Autor je crnogorskog paviljona na izložbi Expo 2015. u Milanu, a 2010. potpisao je i izložbu kojom se Brazil predstavio na istoimenoj, prestižnoj svjetskoj manifestaciji.

Brajović je nagrađivani autor. Školovao se u Hrvatskoj, Italiji i Španiji.

Bonus video: