Okončano suđenje Iliji Mandiću: Svjedok kaže da nije bilo šipke

Pretučeni maloljetnik rekao da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv Mandića
84 pregleda 9 komentar(a)
JJ Ilija Mandić tuča, Foto: Savo Prelević
JJ Ilija Mandić tuča, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.01.2016. 11:24h

Svjedok Nikola Lazović tvrdi da nije vidio da je Ilija Mandić tukao maloljetnog J. J. šipkom, već jedino da su se njih dvojica rvali. Sinu poslanika DF-a Andrije Mandića sudi za nanošenje lake tjelesne povrede sedamnaestogodišnjem sugrađaninu.

Suđenje je juče završeno, a presuda će biti izrečena u petak.

Tužilaštvo tereti Mandića da je, 7. maja prošle godine metalnom šipkom udario J.J. u čelo i dva puta u leđa, za šta mu prijeti zatvorska kazna do tri godine. Lazović je juče ispričao da je Mandić trebalo da ga prebaci kolima do Gorice i da se u jednom trenutku zaustavio.

Kazao je da mislio da je njegov prijatelj izašao da se pozdravi sa nekim.

"Sjedio sam u kolima na mjestu suvozača, bila je glasna muzika u kolima... Kada sam se okrenuo, vidio sam da se njih dvojica rvaju i svađaju, pa sam izašao iz vozila i taj momak je počeo da trči” rekao je Lazović.

On je dodao i da su nakon toga ponudili momku pomoć.

Na pitanje sudije Nenada Vujanovića da objasni zašto je kod tužioca rekao da je vidio da se guraju i vuku i zašto nije pominjao rvanje na zemlji, Lazović je naveo da ne vidi neku veliku razliku u svojim iskazima. Maloljetni J. J. ponovio je da se nijesu rvali i da ga je Mandić udarao metalnom šipkom.

Tužilaštvo je u završnim riječima tražilo da se Mandić kazni, jer je po njihovom mišljenju utvrđeno da je udarao šipkom maloljetnika. Branilac Mandića, advokat Nikola Medojević kazao je da je Mandić student prava i da je za njega dovoljna kazna što se vodi ovakav postupak protiv njega.

Tražio je da se oslobodi, navodeći da nije dokazano da ga je udarao šipkom, već da je to bila samo mladalačka impulsivnost, a da je sve prošlo bez posljedica i loših namjera.

Mandić je u odbrani tvrdio da je maloljetnika u samoodbrani udario pesnicom. Maloljetnik se pridružio krivičnom gonjenju protiv Mandića.

Bonus video: