Nova hapšenja u Budvi po nalogu Specijalnog tužilaštva

Među uhapšenima po nalogu Specijalnog tužilaštva, kako je “Vijestima” nezvanično rečeno su Borislav Delić, Milo Klisić, Novka Baćević, Katarina Radišević, S.K. i državljanin Njemačke Ginter Faust
466 pregleda 165 komentar(a)
hapšenja, Budva, Foto: Zoran Đurić
hapšenja, Budva, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.01.2016. 18:36h

Najmanje šest osoba uhapšeno je jutros po nalogu specijalnog tužilaštva u slučajevima Kopirajt i Bulevar, saznaje Televizija Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama, pored Budvana među uhapšenima su osobe iz Podgorice i Kotora, ali i bliski prijatelji Svetozara Marovića koj je označen kao vođa kriminalne organizacije u metropoli turizma, a koji se prema nezvaničnim saznanjima nalazi na spisku i za ova dva slučaja.

Među uhapšenima po nalogu Specijalnog tužilaštva, kako je “Vijestima” nezvanično rečeno su Borislav Delić, Milo Klisić, Novka Baćević, Katarina Radišević, S.K. i državljanin Njemačke Ginter Faust.

Radišević je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode.

"Nakon sprovedenih izviđajnih radnji po nalogu Specijalnog državnog tužioca, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a su danas u ranim jutarnjim časovima lišili slobode S.K, N.B, M.K, B.D, K.R. i F.G, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više produženih krivičnih djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja na organizovan način", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije je saopšteno da se Delić i Radišević terete i za produženo krivično djelo "prevara putem pomaganja izvršeno na organizovan način".

"Današnje lišenje slobode šest osumnjičenih lica je nastavak započetih tužilačko – policijskih aktivnosti u predmetima "WTE", "Bulevar Bečići" i "Copyright" (Kopirajt). Ovih šest lica, kao i ostala lica lišena slobode u prethodnom periodu u okviru ovih predmeta, se sumnjiče za nezakonite radnje odnosno krivična djela kojima je Opština Budva oštećena za višemilionski iznos", navodi se u saopštenju policije.

Uhapšene će, kako se dodaje, saslušati Specijalni tužilac.

Bonus video: